Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jakie macie obroty na jałowym w 1.6 AEE
bo juz nie wiem co z nim zrobic. te 600 obrotow jest straszne. a mysl ze to tak ma byc przeraza mnie... pomocy Błagam!!!!
jac
- Jacek Rosiński
- Czytacz
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Jak się nagrzeje - wchodzi na obroty około 650. Pracuje równo zarówno na benzynie jak i na gazie. Nic nim nie trzęsie, nie telepie. Takie niskie obroty złapał po wizycie u elektryka. Wymieniany miał jakiś czujnik temperatury i korzystając z okazji że auto było u "fachowca" - został wyczyszczony i wypolerowany układ dolotowy.
- Pan Kleks
- Czytacz
AEA na rozgrzanym 900 na ssaniu okolo 1100
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
Pisałem już
szerzej jest to opisane tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic290830-0.html Po drugie na podstawie czego określasz obroty biegu jałowego za pomocą vaga czy obrotomierza jak obrotomierza to którego elektronicznego (opis na forum jak to uruchomić) czy za pomocą wskazówki
AEE katalogowo ma 650obr/minte Marelli tak mają zobacz w bloku wartości dziesiątą pozycję rpm ma być wartość między 98-84 czyli 600-700 obr/min.Pozdrówka.To,że gaśnie to inny problem.
AEE tak maja 650 plus minus 50 na jałowym. To silnik z plastikowym kolektorem( próba przystosowania silnika VW przez MagnetiMarelli do spalania ubogich mieszanek.
szerzej jest to opisane tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic290830-0.html Po drugie na podstawie czego określasz obroty biegu jałowego za pomocą vaga czy obrotomierza jak obrotomierza to którego elektronicznego (opis na forum jak to uruchomić) czy za pomocą wskazówki
- michaal
- Badacz tematu
Lucas napisał(a):Z obrotami w 1.6 AEE wielu ma problem. Ja przestałem się tym przejmować bo nie jedno wymieniłem i dalej to samo. Taki jego urok
Dokładnie, ale umnie obroty 700-750 sprawdzane manualnym obrotomierzem i cyfrowym.
Jacek Rosiński, telepie Ci silnikiem na wolnych ?
Tak pozatym, który to już twoj temat o obrotach w 1.6 AEE ? Weż najpierw poszukaj coś na forum zanim następny założysz.
- terms
- Badacz tematu