Witam mam pytanie niedawno kupiłem golfa 3 New Orleans z 94r. 5d. 66kw/5500obr./min
centralny. wspomaganie el. szyber. Czy ktoś mógł by mi powiedzieć czy on ma silnik 1,8 gt jak to sprawdzić. Jakie są oznaczenia silników WV golf MK3
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jaki to silnik
Ostatnio edytowano 12 lis 2007, o 22:50 przez Tomek486, łącznie edytowano 1 raz
Tomek486
- Tomek486
- Berbeć
GT to nie oznaczenie silnika
Golf 1.8 90PS i Golf 1.8 GT 90PS maja te same silniki
GT to nazwa mówiąca o sportowym wyposazeniu, np tarcze wentylowane, tarcze z tylu, nizsze zawieszenie (twartsze niż seryjne, ale nie takie jak w GTI), białe zegary (nie w kazdym) itp
[ Dodano: 2007-11-13, 15:11 ]
Nie czaje pytania? To o co ty pytasz?
VW produkował duzo silników, jest sporo 1.6 o mocy 75 KM, AAM to jeden z nich. Co w tym dziwnego? Jeden jest nowszy drugi starszy ale nie róźnią się mocą, tylko nowocześniejsze rozwiązania.
POPATRZ SOBIE ILE SILNIKÓW JEST O TAKIEJ SAMEJ POJEMNOŚCI I MOCY A INNYM OZNACZENIU: http://www.vwgolf.pl/index.php?id=danesilnikow1
POZDRAWIAM!
Golf 1.8 90PS i Golf 1.8 GT 90PS maja te same silniki
GT to nazwa mówiąca o sportowym wyposazeniu, np tarcze wentylowane, tarcze z tylu, nizsze zawieszenie (twartsze niż seryjne, ale nie takie jak w GTI), białe zegary (nie w kazdym) itp
[ Dodano: 2007-11-13, 15:11 ]
Nie czaje pytania? To o co ty pytasz?
VW produkował duzo silników, jest sporo 1.6 o mocy 75 KM, AAM to jeden z nich. Co w tym dziwnego? Jeden jest nowszy drugi starszy ale nie róźnią się mocą, tylko nowocześniejsze rozwiązania.
POPATRZ SOBIE ILE SILNIKÓW JEST O TAKIEJ SAMEJ POJEMNOŚCI I MOCY A INNYM OZNACZENIU: http://www.vwgolf.pl/index.php?id=danesilnikow1
POZDRAWIAM!
Ostatnio edytowano 14 lis 2007, o 00:02 przez PiJey88, łącznie edytowano 1 raz
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Moje pytanie jest proste. Czym rózni sie 1.6 od 1.8 skoro ich moc jest taka sama (55 kW). Tylko nie piszczie ze pojemnością bo na to sam wpadłem
. Chodzi mi bardziej o róznice w spalaniu albo momencie obrotowym itd..nie wiem, pytam bo sie nie orientuję.
PS. Admin usunał mój post bo uznal ze sie podpinam pod kolege. Zdecydowanie nie zgadzam sie z tą decyzją poniewaz według mnie nie ma sensu tworzenia kilku takich samych tematów skoro mozna rozwinąc 1 wątek. Nikt na tym nie traci a zyskuja ci którzy szukają czegoś w archiwum bo mają kilka spraw poruszonych w jednym miejscu.
. Chodzi mi bardziej o róznice w spalaniu albo momencie obrotowym itd..nie wiem, pytam bo sie nie orientuję.
PS. Admin usunał mój post bo uznal ze sie podpinam pod kolege. Zdecydowanie nie zgadzam sie z tą decyzją poniewaz według mnie nie ma sensu tworzenia kilku takich samych tematów skoro mozna rozwinąc 1 wątek. Nikt na tym nie traci a zyskuja ci którzy szukają czegoś w archiwum bo mają kilka spraw poruszonych w jednym miejscu.
- majk83
- Czytacz
bąku napisał(a):AAM to silnik o pojemności 1.8
no faktycznie, ale nie chodziło mi o konkrety, tylko o sens
SORKA WIELKA ZA POMŁECZKE

majk83 napisał(a):Moje pytanie jest proste. Czym rózni sie 1.6 od 1.8 skoro ich moc jest taka sama (55 kW). Tylko nie piszczie ze pojemnością bo na to sam wpadłem . Chodzi mi bardziej o róznice w spalaniu albo momencie obrotowym itd..nie wiem, pytam bo sie nie orientuję.
porównaj do siebie odpowiednie rubryki:
http://vwforum.pl/osiagi_MK3.html
Ostatnio edytowano 14 lis 2007, o 00:09 przez PiJey88, łącznie edytowano 1 raz
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1