Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
camp1979, jak kupiłes golfa i nie wiesz jaki olej była lany to nic nie dolewaj tylko go wymien, nawet jak sprzedający zapweniał że niedawno wymianiał... a jak będiesz wymianiał to mysle że 10W40 będzie dobry, również mobila polecam, lub castrol...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jeżeli nie wiesz jaki był olej wlany to ja bym proponował wymienić na castrol 15W40 minerala, bo jak się okaże ze już masz minerala i wymienisz go na syntetyka lub półsyntetyka to mogą ci się zacząć dziać cuda typu wypłukiwanie nagaru, spadki ciśnienia.
- cezet
- Berbeć
cezet napisał(a):Jeżeli nie wiesz jaki był olej wlany to ja bym proponował wymienić na castrol 15W40 minerala, bo jak się okaże ze już masz minerala i wymienisz go na syntetyka lub półsyntetyka to mogą ci się zacząć dziać cuda typu wypłukiwanie nagaru, spadki ciśnienia.
Nie prawda. to czy jakiś olej wypłuka nagar zależy od ilości składników myjących ( liczba TBN) i czesto jest tak że minerał ma taką samą ilość składników myjących jak pólsyntetyk czy syntetyk. Sam jezdziłem swoim golfem przez rok na mineralnym oleju gdzie później wlałem pólsyntetyk i nic sie nie dzieje.
- mmarek
- Czytacz
Te 169 tys to raczej liczba umowna jak go sprowadzałęś. Poza tym jaki lejesz olej nie zależy od przebiegu. A jednak jak juz jeździł na mineralnym a wlejesz półsyntetyk to na zdrowie mu nie pójdzie. Poza tym ta kontrolka to może sugerować 1000 innych rzeczy. Ten Castrol 15W40 bedzie git. Zrobisz jak uważasz. Pozdro
Jak jest sprawunia to walić na gadu
- Piotr Bąk
- Czytacz
• Strona 1 z 1