witam
mam pytanko kupiłem silnik 1.8 gt 90 km ma przejechane niby 83 tyś km był przywieziony z niemiec. zastanawiam sie nad olejem nie wiem jaki był wlany. jak waszym zdanie wlać pełen syntetyk czy półsyntetyk myśle nad castrolem jakie są wasze propozycje?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Poczytaj i sprawdz u siebie:
http://www.golf3.pl/topics9/przebieg-30 ... t=przebieg
http://www.golf3.pl/topics9/przebieg-30 ... t=przebieg
-

K@mil - POMOCNIK

może i nie prawda ale sądząc po silniku to prawdopodobne bo samochód był sprowadzony od starego dziadka gdzie samochód stał w garażu zakurzony heh no ale wleje 10w40
- Mariusz164
- Badacz tematu
może i tak było na liczniku był napis total i przebieg ale widać że mało jeżdzony był bo nic wytarte i wogóle nie było.
- Mariusz164
- Badacz tematu
a dziadek nie dał żadnychg kwitów serwisowych nic , żadnej dokumentacji?? no chyba ze auto od handlarza kupiłeś...
ja osobiscie jestem zrtażony co do castrola i mobil'a...ale nie ważne... ja mimo ze mam diesla lałem BP Visco 3000 10W-40 za 3000km mam wymiane i przerzucam silnik na olej Valvoline 10W-40...
ja osobiscie jestem zrtażony co do castrola i mobil'a...ale nie ważne... ja mimo ze mam diesla lałem BP Visco 3000 10W-40 za 3000km mam wymiane i przerzucam silnik na olej Valvoline 10W-40...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
był. nie było papiweów ja go kupiłem na części.
[ Dodano: 2009-02-23, 09:30 ]
mi ogólnie to chodziło o silnik. w moim mam 230 tyś i klekocze w nim jak w diaslu zanim go kupiłem to musiał mu ktoś wstawiać a szkoda mi go sprzedać bo buda jest w bdb stanie i wiem co w nim mam.
[ Dodano: 2009-02-23, 09:30 ]
mi ogólnie to chodziło o silnik. w moim mam 230 tyś i klekocze w nim jak w diaslu zanim go kupiłem to musiał mu ktoś wstawiać a szkoda mi go sprzedać bo buda jest w bdb stanie i wiem co w nim mam.
- Mariusz164
- Badacz tematu
nie jest tak, że każde auto z małym przebiegiem musi być kręcone
osobiście kupiłem golfa 95' z przebiegiem 90tys ... jeden właściciel, auto serwisowane do samego końca (pełna dokumentacja serwisowa), przed kupnem auto wstawiłem do serwisu VW, w którym potwierdzili autentyczność przebiegu (wszystkie wpisy w książce serwisowej zgadzały sie z tymi w komputerze), wszystkie części zawieszenia były oryginalne, rozrząd fabryczny itd, wnętrze w ogóle nie zużyte. Nie było mowy, że ma większy przebieg.
ale kupując sam silnik nie wierzyłbym sprzedającemu w to co mówi
osobiście kupiłem golfa 95' z przebiegiem 90tys ... jeden właściciel, auto serwisowane do samego końca (pełna dokumentacja serwisowa), przed kupnem auto wstawiłem do serwisu VW, w którym potwierdzili autentyczność przebiegu (wszystkie wpisy w książce serwisowej zgadzały sie z tymi w komputerze), wszystkie części zawieszenia były oryginalne, rozrząd fabryczny itd, wnętrze w ogóle nie zużyte. Nie było mowy, że ma większy przebieg.
ale kupując sam silnik nie wierzyłbym sprzedającemu w to co mówi

- Ostatni
- Berbeć
no zgadzam sie z tobą kolego jutro odpalam nowy silnik i się zobaczy jak to będzie chodziło. mam nadzieję ze dobrze 

- Mariusz164
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1