Witam,
Zamierzam zmienić olej, bo już przejechałem 9tys km. W chwili obecnej mam MOBIL 10W40, silnik głośno pracuje(tłoki niby, ale jak się samochód rozgrzeje to jest cichszy). Olej ten został od poprzedniego właściciela. Zamierzam przed wymianą wlać LIQUI MOLY ENGINE FLUSH- płukankę i wlać dobry olej. Tylko jaki ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
szatannn, jak by to były panewki to już by ten silnik dawno padł, po prostu tłoki są już zużyte i mają luzy, miałem to samo, tu zmiana oleju nic nie da, ale ogółem zmienić olej warto tylko nie płukaj... i jeśli ci nie brał oleju to zalej 10W40
-

paxstor - Members
wg mnie niewiele ugrasz lejąc inny olej. zostań przy 10w40 mobila chyba, że jakieś valvo czy motul będzie w podobnej cenie to bym sie zastanowił, za liqui moly trzeba chyba trochę więcej dać ale oliwa porządna ( tak przy okazji tej płukanki). piszesz że olej od poprzedniego właściciela - to Twoja pierwsza wymiana oleju? jak tak to ja bym poczekał z płukanką, zobacz co zlejesz, jak jeździ na mobilu to syfu w silniku nie powinno być.
widzę że z czewy jestes, gdzie kupujesz olej?
widzę że z czewy jestes, gdzie kupujesz olej?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
seba65310 napisał(a):Przystajń
hah a mojego gofra nie kojarzysz?
praktycznie co wieczór w Pankach nad stawem albo pod Krystyną 
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Niestety nie kojarzę, ale przyjże się teraz jak będę przejeżdżał
[ Dodano: 2012-07-19, 22:34 ]
Znalazłem dziś ciekawy olej półsyntetyczny, mianowicie : VALVOLINE VR1 RACING 10W60. Z tego co mi jest wiadomo to będzie on gęstszy podczas użytkowania, tym bardziej, że ciśnienie oleju mam nie wiele ponad normę (2,1bara).
[ Dodano: 2012-07-19, 22:34 ]
Znalazłem dziś ciekawy olej półsyntetyczny, mianowicie : VALVOLINE VR1 RACING 10W60. Z tego co mi jest wiadomo to będzie on gęstszy podczas użytkowania, tym bardziej, że ciśnienie oleju mam nie wiele ponad normę (2,1bara).
- seba65310
- Czytacz
• Strona 1 z 1