Moderator: Moderator
rufi89 napisał(a):No chyba taki jak był wcześniej lany chyba że nie wiesz jaki był
simonbox napisał(a):był lotos mineralny 15w40, czyli standard i to tani, wiem że z biegiem czasu należy stosować oleje o większej gęstości ale nie wiem dokładnie jaki i jakiego producenta?
.. Mobil 15W40simonbox napisał(a): czasu należy stosować oleje o większej gęstości ale nie wiem dokładnie jaki i jakiego producenta?

myślcie co chcecie i mówcie co chcecie, sprawdziłem na własnym aucie.
jak coś zacznie przeciekać... wymienisz parę uszczelek za parę złotych, części do tych aut są tanie, silniki są proste więc nie ma się czego bać. Jeśli chodzi o producenta polecam oleje PETRONAS, jakościowo jedne z najlepszych, nie takie drogie i nie oszukane jak to bywa w przypadku popularnych w naszym "wspaniałym kombinatorskim kraju" olejów innych producentów:)
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
?jeżdżę na nim od 217 kkm ( wcześniej pełny syntetyk ), obecnie mam 343 kkm - nie narzekam na ten olej. Jak widać po przebiegu musi być dobrypaxstor napisał(a):tak myślę o Mobilu Super 10W40![]()

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości