Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak wymienić kołnierz pod wtryskiem???
Witam. Kupiłem Golfa III z 1993rp 1,6 55KW i mam z nim mały problem. Pekniety jest kołnierz pod wtryskiem. zastanawiam sie czy jestem w stanie wymienic to sam. Czy dużo z tym jest pracy i czy po wymianie konieczne bedą jakieś regulacje. W tej chwili silnik dostaje tam fałszywe powietrze i świruje na niskich obrotach i gaśnie. CZy jestem w stanie wymienić to sam bez pomocy fachowca, może ktos to robił??
- pawelkozi
- Czytacz
no jeżeli umiesz kręcić kluczem i się nie boisz to spoko
, najpierw odłącz sobie akumulator od klem, później odkręć pokrywę wtrysku która siedzi na 3 śrubach oczywiście musisz odłączyć połączenie z filtrem powietrza, dalej jak zdejmiesz osłonę od wtrysku będziesz miał wtrysk na wierzchu są tam 3 śruby na ampula chyba nr6 są długie też je odkręcasz i zdejmujesz wtrysk. masz tą gume już na wierzchu ale ona jest przykręcona do kolektora od dołu na 4 śruby więc musisz je jakoś odkręcić. napewno dasz sobie rade tylko trochę chęci i wyobraźni
, najpierw odłącz sobie akumulator od klem, później odkręć pokrywę wtrysku która siedzi na 3 śrubach oczywiście musisz odłączyć połączenie z filtrem powietrza, dalej jak zdejmiesz osłonę od wtrysku będziesz miał wtrysk na wierzchu są tam 3 śruby na ampula chyba nr6 są długie też je odkręcasz i zdejmujesz wtrysk. masz tą gume już na wierzchu ale ona jest przykręcona do kolektora od dołu na 4 śruby więc musisz je jakoś odkręcić. napewno dasz sobie rade tylko trochę chęci i wyobraźnipierwszego dnia było powietrze
drugiego dnia powstał volkswagen
drugiego dnia powstał volkswagen
- bąku
- Czytacz
• Strona 1 z 1