jak w temacie
ktoś (mechanik-talent) grzebnął mi przy aparacie zapłonowym
muszę ustawić to na nowo
mam VAG'a ale nie mogę zaleźć nigdzie opisu bloków dla mojego silnika albo w ogóle opisu innego niż do TDI...
szukam po forach ale wszystkie tematy rozbijają się o "szukaj, było"...
EDIT
dokładnie takie coś ale dla benzyny
http://translate.google.pl/translate?hl ... _Main.html
EDIT2
mam czujniki wału korbowego bo wywala mi jego błąd, muszę odczytać odpowiedni kąt
[ Dodano: 2012-11-30, 10:15 ]
podłączałem (niestety na zimno, nie miałem czasu go nagrzać do 80st) wczoraj ze znajomym to na szybko żeby odczytać cokolwiek i kąt wahał się między 3-6st
i coś w milisekundach było rzędu 1.3ms (mówił, że chyba za mało ale nie pamięta już co to było)...
nagrzeję dzisiaj silnik i podłącze VAG'a spisze wszystko co jest i mam nadzieję, ze ktoś coś pomoże
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie używasz Vaga do ustawiania zapłonu w ABS i w większości podobnych wtrysków jednopunktowych. Używasz lampy stroboskopowej. Ustawiasz na rozgrzanym silniku na 6 stopni kręcac aparatem zapłonowym aż oświetlane lampą znaki na kole zamachowym i w obudowie skrzyni albo na kole pasowym wału i na obudowie rozrzadu się zgodzą. Opisu znajdziesz dziesiątki ale w sumie wszystko napisałem, co najwyżej lokalizację znaków sobie sprawdź jeśli sam pożyczysz lampe i bedziesz to robił. Ze 20 zeta u mechanika.
Nie uzywasz Vaga w innych wtryskach benzyny również, co sterownik silnika zapłon ustawia sam, Vagiem można skontrolować tylko. Jest tylko chyba jeden wyjątek, gdzie w mk3 Vagiem wprowadzasz silnik w odpowiedni stan gotowości do ustawiania zapłonu, ale samo ustawianie i tak robisz kręcąc aparatem, chyba AEA o ile pamietam.
Nie uzywasz Vaga w innych wtryskach benzyny również, co sterownik silnika zapłon ustawia sam, Vagiem można skontrolować tylko. Jest tylko chyba jeden wyjątek, gdzie w mk3 Vagiem wprowadzasz silnik w odpowiedni stan gotowości do ustawiania zapłonu, ale samo ustawianie i tak robisz kręcąc aparatem, chyba AEA o ile pamietam.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1