Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak sciagnac głowice ??????????????
Potrzebuje porady kogoś kto ściągał głowice co odkręcać na wstępie jakich kluczy użyć moj silnik to AEE. Jeżeli można to proszęfoto porade
- terms
- Badacz tematu
terms, z całym szacunkiem, ale jeśli tego nigdy nie robiłeś to byłbym ostrożny a wręcz odpuścił sobie tego, bez konkretnej wiedzy, bo nawet kolejność dokręcania śrub jest istotna.
Ale powoli i z głową wszystko się da, także powodzenia.
Ale powoli i z głową wszystko się da, także powodzenia.
- Lobus
- Ekspert
Z całym szacunkiem kolego terms Powyższe posty są bardziej pomocne niż ktoś by ci miał powiedzieć jak to się krok po kroku robi. Potem napiszesz post "Pomocy ! nie odpala" A jeżeli ktoś co nie odpowie to nie miej pretensji do całego 4-um.Kolega Lobus dobrze mówi jeżeli nigdy tego nie robiłeś, zleć to komuś kto ma jakiekolwiek pojęcie o tym co robi.Co do tematu musisz sobie ściągnąć jakąś książkę napraw, tam jest dużo zdjęć i opisów jak to się robi. 

moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
Chcę ściągać bo urwala się świeca i nic już nie da się zrobić próbowałem wszystkiego, a u mechanika to są koszta przekraczające wartość tego złoma.
P.S odradzam wszystkim wykrętaki. Co z tego że ten szmelc się wkreci jak póżniej się urwie w połowie i pogorszy tylko sytuacje gdybym odrazu użył wiertarki prawdopodobnie wyszedlbym z tego bez szfanku.
P.S odradzam wszystkim wykrętaki. Co z tego że ten szmelc się wkreci jak póżniej się urwie w połowie i pogorszy tylko sytuacje gdybym odrazu użył wiertarki prawdopodobnie wyszedlbym z tego bez szfanku.
- terms
- Badacz tematu
No to nie ciekawie..
Myślę, że tak jak chłopaki już mówili to "Sam naprawiam Golf 3" najlepiej pomoże, autodata i może etka też by były pomocne no ale do tego jest ograniczony dostęp.
Myślę, że tak jak chłopaki już mówili to "Sam naprawiam Golf 3" najlepiej pomoże, autodata i może etka też by były pomocne no ale do tego jest ograniczony dostęp.
- Lobus
- Ekspert
nie wiem jak to wyglada, ale moze da rade cos tam dospawac do tego wykretaka, podgrzac troche glowice i wykrecic
- Pawel85man
- Czytacz
Dotego i tak musze wyciagnąć głowice bo nie mam garazu ani sprzetu nie wiem od czego zacząć ściąganie i co mnie czeka ściągnąć
to co będzie pożniej to bezznaczenia i tak jak coś sprzedam na części lub kupie/bo mam okazje takiego samego i poprzekładam części
to co będzie pożniej to bezznaczenia i tak jak coś sprzedam na części lub kupie/bo mam okazje takiego samego i poprzekładam części- terms
- Badacz tematu
kolego wykretaki sa dobre o odpowiedniej grubosci wiadomo wykretak jak szpilka cienki peknie i dobrej firmy polecam firme beta 80 zl za sztuke albo polecam gwiazdke to znaczy torxa wbijasz kolego w rozwiercona lekko swiece on sie zaczepia i wykrecasz kup nietypowy stozkowy torx nie ma sily pusci aha z podgrzaniem ktos pisał akuminium podgrzane zaciska swiece
!! mmm teraz narobiłes kolego wiec i tak głowica do zwalenia syf na tlokach na bank . teraz jak pojecia nic a nic nie amsz sam nie zrobisz nie chcem dołowac ale głowice zwalic to 5 sekund ale ustawic potem rozrzad zawiesc do splanowania kupic nowe szpilki dokrecasz głowice kluczem dynamometrycznym z odpowiednim momentem aha i przed wkrecaniem szpilek tunele szpilek gdzie je wkrecasz dobrze osusz bo bedziesz na chama wkrecac a bedzie olej czy woda tam to urwiesz szpilke ! :0 duzo duzo tego musiał bys choc raz widziec jak ktos robi i nie bedzie problemu
!! mmm teraz narobiłes kolego wiec i tak głowica do zwalenia syf na tlokach na bank . teraz jak pojecia nic a nic nie amsz sam nie zrobisz nie chcem dołowac ale głowice zwalic to 5 sekund ale ustawic potem rozrzad zawiesc do splanowania kupic nowe szpilki dokrecasz głowice kluczem dynamometrycznym z odpowiednim momentem aha i przed wkrecaniem szpilek tunele szpilek gdzie je wkrecasz dobrze osusz bo bedziesz na chama wkrecac a bedzie olej czy woda tam to urwiesz szpilke ! :0 duzo duzo tego musiał bys choc raz widziec jak ktos robi i nie bedzie problemu- PtasiorSki
- Czytacz