Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak podnies wolneobroty 1.8 ABS
Od niedawna mam mały prblemik mianowicie na zimnym silniku mam 900 obotów na minute ,natomiast gdy jest ciepły tylko 600 .I tu ciekawi mnie to czy jest morzliwa reczna rególacja czy tylko poprzez kompa.a pytam dlatego ze po rozgrzaniu drga mi buda.Za wszelka pomoc z gory dzieki 

- hossbos
- Czytacz
ta regulacja nie służy do ustawienia obrotów biegu jałowego, owszem może pomóc ale niekoniecznie. obroty ustawia się komputerem, możesz spróbować przestawić zapłon ale najpierw zaznacz sobie aparat w jakim jest obecnie położeniu
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
najlepiej zrobic kreske na aparacie zapłonowym bo potem jakby cos mozna wrócic do ustawienia poczatkowego -- pamietaj ze w ten sposób autko bedzie ci wiecej paliło ale troszke poprawia sie osiagi choc niejest to duza róznica niemozna tez przesadzic bo autko bedzie gasło
-

bleky99 - Badacz tematu
Drodzy koledzy aparatem zapłonowym ustawiamy zapłon czyli moment w którym poszczególne tłoki dostają iskrę ze świecy zapłonowej a nie ustawiamy obrotów biegu jałowego, oczywiście będą pewne zmiany w obrotach silnika ale na pewno jeśli mamy ustawiony zapłon prawidłowo to tylko spitolimy sprawe.Oznaczenia na zapłonie + lub - służą do przyspieszania zapłonu lub opuzniania.Według książki przy tym silniku obroty biegu jałowego nie ustawiamy ręcznie, a przestawienie zapłonu to np. większe zużycie paliwa, przegrzewanie się silnika, spadek mocy to tylko te trzy najważniejsze.
-

miras - Czytacz
• Strona 1 z 1