Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jak odmulic silnik
witam mam problem kupiłem golfa gt z silnikiem 1.8i 90km ale silnik jest starsznie zamulony,na gazie to tragedia mniałem wczesniej golfa 1.8i 75km i jechał o niebo lepiej niz ten 90km,co mi poradziecie silnik pali jak złotko i nie kopci gaz ma 1.5 roku
-

piotrus23 - Members
wez jeszcze sprawdz sonde lambda moze byc tak ze podaje ci zla mieszanke i sie muli.Ja tak mialem ale u mnie sonda byla(tez moze byc walnieta) ok. tylko przewod masowy sie urwal od kostki idacy od sondy.
Jeszcze moze byc tak ze ci sie wydaje ze muli a moze sprzeglo sie slizga?
Jeszcze moze byc tak ze ci sie wydaje ze muli a moze sprzeglo sie slizga?

-

uli - Badacz tematu
a może zakleszczyły Ci sie hamulce ? raz na trasie samochód jechał jakby chciał a nie mógł, w połowie drogi jak poszedłem w krzaczki sobie ulżyć przechodząc koło auta felga dziwnie syczała na mrozie
u mechanika wyszło że zaparzyło linke i hamowało cały czas
u mechanika wyszło że zaparzyło linke i hamowało cały czas-

$kubi - Gaduła
mozesz miesc przestawiony zaplon... o ile wiem to ajkos sie kreci calym aparatem zaplonowym... odpal silnik zrob kreske na aparacie a bloku silnika zebys wiedzial jakie bylo poprzednie polozenie i mogl w razie czego do niego wrocic... przekrec lekko aparat i slcuhaj jak silnik parcuje w zaleznosci jak bedziesz krecil tak bedziesz slyszal zmiany w pracy silnika moze tez byc tak ze Ci zgasnie jak za mocno przekrecisz
-

Imper - Members
moim zdaniem zaden zaplon zadna lambda i temu podobne bo wtedy silnik niepracuje ruwno a ty napisales ze poprostu sie muli moze tez byc to wina wydechu czyli tlumik kiedys w audi mialem podobnie tlumik sprawdz tez niema dobrego odprowadzenia a wszystko jest szczelne to sie bedzie mulic ps . DAGA niekopiuj orginal powinien byc orginalem 

- mietek
- Badacz tematu
moze Ci swiece zalewa
jak Ci muli jak jedziesz wolno i dasz na cały gaz?? a jak jest jak dodajesz pomału gazu
ja tez mam 1,8 [75km] AAM i dosyc nawet idzie najlepiej sie zbiera tak od chyba [ 25---> ] albo od 30 tys obr./min jak by co to pisz na gg jestm zawsze i wszędzie
P 
jak Ci muli jak jedziesz wolno i dasz na cały gaz?? a jak jest jak dodajesz pomału gazu
ja tez mam 1,8 [75km] AAM i dosyc nawet idzie najlepiej sie zbiera tak od chyba [ 25---> ] albo od 30 tys obr./min jak by co to pisz na gg jestm zawsze i wszędzie
P 
-

madoniek - Czytacz