Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak dodac moc silnikowi 1.8 90ps
Za czne od tego ze mam Golfa3 1.8 90Ps i jest on moim zdaniem trochę mułowaty w mieście przy spokojnej jeździe potrzebuje ok 10 litrow, nie wiem czy nie jest to za dużo.Prosiłbym o pomoc i z góry dziekuje za pomoc.
- m.k.koncok
Jeśli masz olej mineralny to lepiej wlej półsyntetyczny silnik lepiej pracuje i nie muli(silnik sie nie męczy)
KATYGORYCZNY błąd
Nigdy nie zamieniaj minerala na coś syntetycznego
Olej mineralny się leje przy większych przebiegach. Jak po mineralnym zalejesz półsyntetyka, lub syntetyczny, to ten olej tak ładnie ci "przepłuka" silnik, że możesz tego grubo pożałować. Oczywiście wszystko zależy od ogólnego stanu silniczka.- sebaa
- Administrator
sebaa napisał(a):Jeśli masz olej mineralny to lepiej wlej półsyntetyczny silnik lepiej pracuje i nie muli(silnik sie nie męczy)
KATYGORYCZNY błąd![]()
Nigdy nie zamieniaj minerala na coś syntetycznego
Olej mineralny się leje przy większych przebiegach. Jak po mineralnym zalejesz półsyntetyka, lub syntetyczny, to ten olej tak ładnie ci "przepłuka" silnik, że możesz tego grubo pożałować. Oczywiście wszystko zależy od ogólnego stanu silniczka.
dużo w tym racji wszelkiego rodzaju syntetyki mogą przepłukać silnik i wtedy twój półsyntetyk zamiast smarować silnik będzie smarował nasze piękne polski drogi - chociaż nie dalej jak 2 miesiące temu zrobiłem błąd i wlałem półsyntetyk po oleju mineralnym ( facio w sklepie się pomylił a ja nie spojrzałem w porę) ale na szczęscie nic sie nie leje - ale i tak ryzkowna to sprawa
- jn
- Czytacz
• Strona 1 z 1