Witam. Planuje zakup termostatu z allegro, lecz nie wiem jak sprawdzić czy będzie pasował do mojego silnika. Słyszałem, że można sprawdzić po nr katalogowych itp,lecz nie wiem jak to zrobić. Jak wg. Was sprawdzić tę część żeby nie okazało się, że potem nie podpasuje? Mój golfik ma silnik 1.4 44kw 60km ABD. Myślę nad zakupem termostatu firmy Wahler.
Z góry dzieki za pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
Dawko napisał(a):Też nad myślałem z linku powyżej ale zacząłem zastanawiać się czy nic nie szkodzi jak na aukcji pisze, że pasuje do 40kw 55km a ja mam o 5 więcej.
Jedna rada...
Nie zamawiaj termostatu z internetów. Jeśli ten wahler będzie felerny (bo i takie się zdarzają) To będziesz zmuszony bawić się w odsyłanie. Kup w normalnym sklepie moto. Przed montażem test w gorącej wodzie i jak sprawny to na auto.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Dzięki wszystkim za rady, kupiłem u siebie w mieście w hurt. moto. i założony już jest.
Ps. Któregoś razu po wymianie oświetlenia licznika przestał działać mi wskaźnik temperatury oleju, ktoś orientuje się jak to można naprawić?
Ps. Któregoś razu po wymianie oświetlenia licznika przestał działać mi wskaźnik temperatury oleju, ktoś orientuje się jak to można naprawić?
-

Dawko - Czytacz
Dawko napisał(a):Ps. Któregoś razu po wymianie oświetlenia licznika przestał działać mi wskaźnik temperatury oleju, ktoś orientuje się jak to można naprawić?
Zbaczasz z tematu . Jeśli chodzi o temperaturę oleju to do sprawdzenia czujnik znajdujący się na podstawie filtra oleju rób okablowanie , ew coś z licznikiem
Tak wygląda czujnik temp oleju :
Temat zamykam problem z termostatem rozwiązany

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
• Strona 1 z 1