Witam wszystkich życzliwych forumowiczów.
Na wstępie pragnę poinformować, że stałem się posiadaczem golfa GTI 2.0 8V z 1997r. I od tej chwili rwę włosy z głowy, ponieważ mój golf nie jeździ tak, jakbym sobie tego życzył. Nie jestem mechanikiem dlatego zwracam się z prośbą do Was.
Auto zapala normalnie i utrzymuje obroty na biegu jałowym w granicach 900. Wchodzi na obroty również płynnie, ale po puszczeniu sprzęgła spadają mu do 600-500 po czym znowu wzrastają. Jak już auto się zagrzeje to bardzo często po takim wachlowaniu obrotami potrafi zgasnąć. To pierwsza z jego bolączek, natomiast druga to fakt, że przy próbie dodania gazu i wkręcania auta na wysokie obroty, tj. 4000-5000, puszczenia gazu, obroty spadają i powtórnym agresywnym dociśnięciu gazu auto nie reaguje i się dusi. Obroty mu spadają, szarpie jak stary traktor i w końcu gaśnie.
Ostatnio wymieniłem w nim kompletny rozrząd, świece, paski, kopułkę rozdzielacza oraz filtry powietrza i oleju, ale żaden z tych zabiegów nie pomógł.
W aucie zainstalowany jest stożkowy filtr powietrza KN, a czujnik powietrza leży sobie luzem przy nim.
Usterki, które opisałem mają miejsce zarówno na benzynie jak i na gazie.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
najprostsza usterka która moze cie meczyc to filtr paliwa a w dalszej kolejnosci pompa paliwa.
Jesli filtr jest zapchany to spada jego przepustowość.
Jeśli pompka jest wyjechana to nie uzyska wymaganego ciśnienia.
Jesli filtr jest zapchany to spada jego przepustowość.
Jeśli pompka jest wyjechana to nie uzyska wymaganego ciśnienia.
nie jestem mechanikiem samochodowym a kanał to widziałem kiedyś u kolegi.
- Taiszo
- Czytacz
• Strona 1 z 1