GTI - Problem z zapłonem i obrotami.

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

GTI - Problem z zapłonem i obrotami.

Postprzez kosmaty69 » 5 lut 2015, o 23:36

Witam. Mam GTI z 92" 2e. Bez LPG. Problem jest taki, że czasami kiedy po jakiejś jeździe i odpoczynku 2/3h chcę go odpalić to kręci bardzo ładnie, ale nie chce załapać. Przekręcam stacyjkę i za drugim razem normalnie odpala. A czasami odpali normalnie, ale łapie obroty 200rpm i albo wskoczy po 1/2sekundach na 1k rpm albo dam mu gazu i juz jest ok. W czym może być rzecz ? Wcześniej falowały obroty bardzo, ale zmieniłem olej silnikowy i rorząd + filt powietrza i problemu falowania nie ma. ( Rozrząd i olej robił mechanik ).
Pozdro.
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim

GTI - Problem z zapłonem i obrotami.

 

Postprzez VolDan » 6 lut 2015, o 00:27

czujnik temp. moze go zalewa :) na pierwszy ogien bym go sprawdził ;P
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kosmaty69 » 6 lut 2015, o 00:50

gdyby go zalewało, to raczej by cierpiał na wysokie obroty :cwaniak:
Moje padło :
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim

Postprzez shift00 » 6 lut 2015, o 00:57

kosmaty69 napisał(a):gdyby go zalewało, to raczej by cierpiał na wysokie obroty :cwaniak:


Niekoniecznie, za dużo też nie zdrowo :D
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 799
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 1.8T++
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kosmaty69 » 6 lut 2015, o 15:39

gdzie jest ten czujnik i jak go ogarnac, bo nie moge sie polapac :wstyd:
Moje padło :
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim

Postprzez VolDan » 6 lut 2015, o 16:08

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/423473938f171123.html :)
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kosmaty69 » 6 lut 2015, o 16:37

Dzięki, mam go wypiąć i zobaczyć jak sie zachowuje bez tego ?
Moje padło :
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim

Postprzez VolDan » 6 lut 2015, o 19:40

dokładnie, jak nie będzie różnicy czy z nim czy bez można mieć podejrzenia że to on siadł
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kosmaty69 » 6 lut 2015, o 21:31

Raczej bez róznicy jest.
Moje padło :
Avatar użytkownika
kosmaty69
Badacz tematu
 
Posty: 295
Dołączył(a): 16 lip 2014, o 19:44
Lokalizacja: Oswięcim


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości