Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
grzanie silnika
siemaonko mam golfa 3 1.4 silnik benzyna gaz jechałem dzisiaj i nagle zaczęła mi rosnąć temperatura dochodziła prawie do 110 i z nawiewu leciało zimne powietrze a ustawione było na gorące co jest z nim? prosze o pomoc z góry dzięki.
- Darek1993
- Berbeć
układ sam się odpowietrza. Rozgrzej silnik aż do włączenia wentylatora, niech potem silnik ostygnie, dolej płynu i powinno być OK.i w takim razie jak np odpowietrzyć układ
A włącza Ci się wentylator?
Inna sprawa: Na zimnym silniku odkręć korek zbiorniczka wyrównawczego i rozgrzej silnik, potem zerknij, czy ze środka zbiorniczka nie wydostają się bąble ( szczególnie po wciśnięciu gazu ). Jak będą się pojawiać ( już dawno po odpowietrzeniu układu ) to może być walnięta uszczelka pod głowicą.
Daj znać jak to sprawdzisz.
-

prezesik - Members
zdejmij wtyczkę z czujnika przy chłodnicy, zmostkuj piny we wtyczce, obojętnie jak, znajdziesz I i II bieg dmuchawy - wentylator powinien się załączyć. Jeżeli się załącza tzn, że jest sprawny a do wymiany masz też czujnik w chłodnicy. On odpowiada za włączanie wentylatora.Darek1993 napisał(a):i jeszcze i wentylator sie nie załączył.
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1