Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GOLFIK GAŚNIE POMOCY! 1.8
problem polega na tym iż zaraz po odpaleniu samochód zaraz gaśnie, czasami są momenty, że chwile pochodzi i po jakimś czasie znów gaśnie w czym może tkwić problem?? dodam też, że jak go odpalę to wchodzi na wyższe obroty niż powinien i za chwile jest Ok.. samochód mi jest potrzebny sprawny a nie wracać na lince holowniczej
- maciekzlw
- Berbeć
Przed pierwszym uruchomieniem silnika zdejmij wtyczkę z czujnika temperatury znajdującego się w plastikowym króćcu przy głowicy. Jak odpali od razu i będzie miał obroty ok. 1100 /min to masz ten czujnik do wymiany.
-

prezesik - Members
Dodam , żeby sprawdzić czy silniczek krokowy się wysuwał po włączaniu zapłonu to też sprawdź jak wypniesz wtykę 

-

pietrasiak2 - Members
Golf III gaśnie podczas jazdy
Mam problem z golfem gaśnie mi podczas jazdy. Zazwyczaj dzieje sie tak ja puszcze gaz bądz zmieniam bieg.nie zawsze tak sie dzieje, dzisiaj podczas jazdy okolo 10 km zgasł mi z 10 razy. w czym może tkwić problem? Proszę o pomoc.
- Mateusz93
- Berbeć
-

dawidek1991 - Czytacz
na postoju nie gaśnie. Czy to może być wina sprzęgła bo ostatnio zauważyłem że mnie ciągnęło na wciśniętym sprzęgle ale raz mi sie tak zdarzyło. Właśnie po zgaśnięciu zapaliłem go wcisnąłem sprzegło i gaz i jakby ciągnął do przodu.
[ Dodano: 2013-02-17, 10:07 ]
po zgaśnięciu obroty trzymaja się np na 20.. a gdy już przekręce kluczykiem aby uruchomić znowu silnik spadają do zera. Sprzęgło, czujnik czy coś z paliwem ? Proszę o pomoc
[ Dodano: 2013-02-17, 10:09 ]
aa i golfik od razu pali po zgaśnięciu, od pierwszej próby.
[ Dodano: 2013-02-17, 10:07 ]
po zgaśnięciu obroty trzymaja się np na 20.. a gdy już przekręce kluczykiem aby uruchomić znowu silnik spadają do zera. Sprzęgło, czujnik czy coś z paliwem ? Proszę o pomoc
[ Dodano: 2013-02-17, 10:09 ]
aa i golfik od razu pali po zgaśnięciu, od pierwszej próby.
- Mateusz93
- Berbeć
nic nie będzie z takiego opisu.Mateusz93 napisał(a):po zgaśnięciu obroty trzymaja się np na 20
Napisz czy widzisz różnice na ciepłym i zimnym
Napisz czy masz LPG
Napisz czy gasnie tylko jak wciśniesz sprzęgło czy zdarza się że podczas jazdy na biegu po prostu nagle traci moc
- pablomed
- Members
Nie widzę żadnej różnicy, ostatnio wyjechałem z domu i chciałem wrzucić na dwójkę i zgasł. Po przejechaniu 20 km to samo zmieniam z 3 na 4 też gaśnie.
Mam sama benzynkę bez gazu. Może być wina paliwa bo leje z Rosji może traffiło się jakieś gorsze? Ogólnie jakby był jakiś slabszy ale nie ma jakiegoś szarpania , gasnie po wciśnięciu sprzęgła lub czasami jak puszcze gaz do konca .
Mam sama benzynkę bez gazu. Może być wina paliwa bo leje z Rosji może traffiło się jakieś gorsze? Ogólnie jakby był jakiś slabszy ale nie ma jakiegoś szarpania , gasnie po wciśnięciu sprzęgła lub czasami jak puszcze gaz do konca .
- Mateusz93
- Berbeć
Mateusz93 napisał(a):jeszcze mam pytanko gdzie znajduje sie ten wtrysk i pompa?
zielony jestem w tych sprawach ; D
Kolego jak nie wiesz gdzie jest wtrysk i pompa paliwa to lepiej oddaj go mechanikowi bo narobisz większych szkód niż to warte.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe