Witam, mój golf nie chce chodzić na benzynie, to znaczy da sie go odpalić lecz gdy nie dodam gazu, on od razu gaśnie. Gdy Trzymam wciśnięty pedał, auto pracuje ale falują mu obroty, przygasa. Jak już jadę to jest niemalże dobrze, tylko trzęsie całym samochodem. Na ciepłym jak i na zimnym jest tak samo. Dodam też że, robiony był swap silnika z 1.4 ABD na 1.6 ABU, w starym ABD problem był dokładnie taki sam problem , po zmianie silnika problem zniknął na jakiś tydzień. Wnioskuje że to nie wina silnika, tylko czegoś co zostało ze starego. Pierwszym moim podejrzeniem była pompka paliwa, wymieniłem na sprawną w 100% i nadal jest klapa. Zmieniłem też czujnik temperatury, ustawiłem zapłon przy pomocy lampy, wymieniłem kopułkę, paluch, kable, tylko świece mam stare, silniczek krokowy. Gdy odczepiłem przewód od monowtrysku i właczyłem zapłon to benzyny wyleciało tylko troszeczke, wtedy własnie zmieniłem pompke paliwa na sprawną, lecz jeszcze nie sprawdzałem ile benzyny teraz podaje. Jeśli też będzie mało, to może przewody są zapchane? Jest taka możliwość? Proszę o pomoc.
ABU 1.6 1993r
Na gazie wszystko w porządku.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
sosna900 napisał(a):Pierwszym moim podejrzeniem była pompka paliwa, wymieniłem na sprawną w 100% i nadal jest klapa. Zmieniłem też czujnik temperatury, ustawiłem zapłon przy pomocy lampy, wymieniłem kopułkę, paluch, kable, tylko świece mam stare, silniczek krokowy
A filtr paliwa ?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Zmierz jakie masz ciśnienie paliwa przed wtryskiem.powinno być 1,2 bara.sosna900 napisał(a):może przewody są zapchane?
przy swapie zmieniałeś kompa,czy został od ABD?sosna900 napisał(a):Dodam też że, robiony był swap silnika z 1.4 ABD na 1.6 ABU, w starym ABD problem był dokładnie taki sam problem
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

łukasz1983 - Members
Dobrze rozumiem,silnik krokowy w ABU masz stary z ABD?sosna900 napisał(a):tylko świece mam stare, silniczek krokowy
-

łukasz1983 - Members
Tych silniczków to ja mam 4, bo kiedyś na ABD przygasał jak włączałem światla, i gasł od kręcenia kierownicą. Zmieniłem na inny, i było dobrze później zaczął się przycinać to znowu zmieniłem. Ogólnie mam ich kilka i który bym nie wsadził to benyzna i tak nie chodzi. Zaś na gazie to tak jak pisałem, gaśnie po kręceniu kierownicą, spadają obroty po włączeniu świateł. Ten który jest teraz zamontowany działa poprawnie. Wszystkie pochodzą z używanych golfów, i mają te same numery co ten który był założony od samego początku. Firmy Bosh
- sosna900
- Berbeć
-

łukasz1983 - Members
Ja mam wtyczkę na silniczek 4 pinową, więc zakładałem silniczek z 4 pinami. Skoro jest w oryginale 6 pinowy to co ja mam tam namieszane? Jakaś część jest zostawiona z ABD? Od czego idzie kabel pod który podłączamy silniczek krokowy?
- sosna900
- Berbeć
sosna900, Robiłeś swap z ABD na ABU i zostawiłeś wiązkę z ADB i dla tego wtyczka ma 4 piny.Powinieneś wiązkę też zmienić z ABU.
-

łukasz1983 - Members