Golf III Vr6 Pomocy!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Golf III Vr6 Pomocy!!!

Postprzez kwachu13 » 12 lis 2012, o 16:35

http://www.golf3.pl/topics9/golf-iii-vr ... highlight=

golf vr6 nie jedzie jak trzeba tzn spalanie 42litry benzyny ,a bład na kompie to zawór dysza wtryskowa i wszystkie 6 pokazuje gdzie to nie mozliwe ......
pisałem oto w temacie do którego link dalem powyżej jest wszystko co możliwe wymienione , podłaczyłem na kompa wywala ze problem jest z wtryskami ale to nie ejst mozliwe zeby padły wszystkie na raz sonda lambda jest wymieniona na sonde z allegro za 89zł do vr6 mozliwe ze to wina sony bo na kompie spalanie jest cały czas w granicach 42litrów benzyny i nie zbiera sie obroty ida powoli tzn jezdzi jak 1.6 a jest zrobiona głowica wszystko w niej nowe , pierscienie tez nowe itd , czy możliwe ze to wina sondy ze pokazuje tak duze spalanie i przez to nie jedzie?????
kwachu13
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 25 sie 2012, o 20:44
Lokalizacja: Bolesławiec

Golf III Vr6 Pomocy!!!

 

Postprzez PiJey88 » 12 lis 2012, o 16:42

może komp? najlepiej było by podmienić kompa na próbę

jak składałeś dół silnika to dobrze wsadziłeś tłoki ? spotkałem się kiedyś z sytuacją gdzie w VR6 były źle włożone tłoki (3 szt ok, 3 szt odwrotnie), moc była dużo mniejsza, wolno się wkręcał, sporo palił, być może masz 6 szt źle włożone :luka:

sprawdź też kompresje, płyny w normie?
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez kwachu13 » 13 lis 2012, o 16:03

nie możliwe bo przed wymiana tak samo było ,nie mam pojecia co to moze byc sonda lambda byla wymieniona na sonde co prawda z allegro nie wiem czy to jej wina ale jej nie wyswietla an kompie tylko wtryski ale wtryski podmieniałem mam druga listwe od passata b3 vr6 i to samo było ,nie mam pojecia
kwachu13
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 25 sie 2012, o 20:44
Lokalizacja: Bolesławiec

Postprzez PiJey88 » 13 lis 2012, o 16:12

ja bym spróbował z innym kompem
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez kwachu13 » 13 lis 2012, o 16:13

tak płyny wszystko nowe i bardzo dobrych firm
to jest nowe:
-Nowe świece NGK

-Nowa głowica (uszczelniacze,zawory,wałek rozrządu)

-Nowe pierscienie tłokowe GOETZE ENGINE

-Nowe sprzęgło SACHS

-Przepływomierz

-Wydech REMUS dedykowany do golf 3 GTI

-Pompa paliwa Corrado 2.9 vr6 wczesniej była oryginalna golf 2.8 vr6 i to samo było

-Filtr stożkowy K&N

-Strumiennica

-Płyn chłodniczy -35ºC Motul Faktory Line

-Motul Gear 300 75w-90

-MOTUL 6100 SYNERGIE 10W40

-Przewody wysokiego napięcia NGK RC-VW223
kwachu13
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 25 sie 2012, o 20:44
Lokalizacja: Bolesławiec

Postprzez Dinuś » 13 lis 2012, o 21:03

spróbuj z kompem może go zalewa , a ciśnienie na garach sprawdzałeś ?? kumpel miał tak z czujnikiem położenia wału ale to w v5 ,
Avatar użytkownika
Dinuś
Members
 
Posty: 1505
Dołączył(a): 29 wrz 2009, o 14:02
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Postprzez kwachu13 » 16 lis 2012, o 16:52

a czy może to być od tego ze czujnik temperatury wody ten zołty jest zepsuty ???? mam 3 nowe bede musiał go zmienic ale chyba watpie ze od takiego czegoś by takie cyrki były ,spalnie wczoraj jak wziełem go na trase to było 15-17litrów benzyny ,ale dalej nie jechał czy to moze byc wina tego czujnika?? bo na kompie wyswitla blad z wtryskami wszystkimi 6 ale to nie mozliwe, poprzedni własciciel co kupiłem od niego wogule nie dbał o golfa a szkoda ale chce go reanimować zeby była lala




zakaz używania wulgaryzmów, następnym razem będzie warn
Ostatnio edytowano 17 lis 2012, o 02:34 przez kwachu13, łącznie edytowano 1 raz
kwachu13
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 25 sie 2012, o 20:44
Lokalizacja: Bolesławiec

Postprzez Dinuś » 16 lis 2012, o 22:55

kwachu13, niiee od czujnika to nie jest , , może jakiś filmik wstaw jak sie auto zachowuje bo tak ciężko coś stwierdzić
Avatar użytkownika
Dinuś
Members
 
Posty: 1505
Dołączył(a): 29 wrz 2009, o 14:02
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Postprzez pablomed » 16 lis 2012, o 23:46

daj pełny opis błędu. Ktoś grzebał przy tym silnik? Może coś z kablami wtryskiwaczy zamieszał
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez kwachu13 » 17 lis 2012, o 11:43

Ok Postaram się dziś dodać filmik , ale z tymi kablami hmmmm.... robił taki !!! przy nim .... ale nawet po paru dniach postoju odpala on od pół obrotu ,Cyk pali Cyk gaśnie tylko własnie nie jedzie , jezdziłem golfem vr6,jezdziłem passatem b3 vr6,corrado vr6 i wiem jak powinien jechać a tu jestem zielony w tym temacie z tym golfem poddałem się.... nagram filmik i dodam

[ Dodano: 2012-11-17, 10:45 ]
a co do błedu to puźniej podepnę pod kompa i dodam dokładny bład , ale z tego co pamietam to bład sie nazywał ZAWÓR DYSZA WTRYSKOWA N ...... 1.2.3.4.5.6


no to punkt poleciał

[ Dodano: 2012-11-17, 18:14 ]
tu są zdjęcia z dziś jakie spalanie, i żadnych błedów nie było również zdjęcie ze skanera :


http://chomikuj.pl/kwachu13/Dokumenty

---------------------------

A Tutaj wideo:

http://www.youtube.com/watch?v=T4g9cBABGxo

oraz

http://www.youtube.com/watch?v=GSitQHpqaCo


przepraszam za jakoś ale miałem tylko telefon ze sobą nie miałem kamery,ani aparatu a mam telefon Samsunga b2100 a nie zaciekawa tam kamera jest

[ Dodano: 2012-11-17, 18:18 ]
proszę sie wsłuchać http://www.youtube.com/watch?v=T4g9cBABGxo tu wogule niema dzwieku tego vr6 w vr6 od 4tyś zaczyna sie takie świt zaciaganego powietrza i ten dzwiek kazdy wie o co chodzi a w tym tego nie ma..... dzis wymieniłem ten czujnik wody nic on niema do rzeczy,odłaczałem główny kabel od listwy wtryskowej , i chyba bede musiał sciagac kolektor i zobaczec z tymi kablami od wtrysków czy sa pomieszane tylko czy tam są oznaczenia który jest który???????
Ostatnio edytowano 17 lis 2012, o 12:52 przez kwachu13, łącznie edytowano 2 razy
kwachu13
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 25 sie 2012, o 20:44
Lokalizacja: Bolesławiec

Postprzez pablomed » 19 lis 2012, o 00:10

http://www.diaaut.home.pl/r11881c5.htm po prawej na dole schemat Y3
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez mateusz_918 » 19 lis 2012, o 12:28

s rozrząd masz ok w moim gti był walniety rozrząd o 3 oczka palił 25l beny do tego miałem przestawionym zapłon
mateusz_918
Gaduła
 
Posty: 444
Dołączył(a): 28 paź 2012, o 17:51
Lokalizacja: Lech Poznań
Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - - https://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/CYBEX-Sirona-M2-I-Size-0-19/1809



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości