Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf III 1.6 AFT 96r dziwne odgłosy silnika
Witam , Jestem nowym użytkownikiem forum proszę o wyrozumiałość . Mam taki problem mianowicie słychać jakiś dziwny odgłos od strony pokrywy rozrządu tak jakby coś się zacierało nie słychać tego cały czas tylko jak lekko przy gazuję . Czy możliwe jest aby rolka napinacza się zacierała lub pompa wody . Jak długo można tak jeździc co ewentualnie sprawdzic . Dzieje się tak od tygodnia dziś tak jakby mocniej to było słychac . Dodam też że silnik minimalnie pobiera olej . Proszę o jakieś porady .Jeśli potrzeba więcej informacji proszę pytac . Bardzo mi zależy na odpowiedziach
- Lukasonix3622
- Berbeć
Proponuję ci wymienić rozrząd a nie czekać i ściskać kieszeń ,bo z tego może zrobić się up! i pasek przeskoczy a koszta w tedy wzrosną ,więc zmień rozrząd i pompę dla własnego spokoju i ciesz się cichą pracą silnika 

Ostatnio edytowano 30 lis 2014, o 22:03 przez MiroGti, łącznie edytowano 1 raz
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Okej tak więc zrobie auto mam od niedawna 4 miesiace . Poprzedni właściciel zapewniał o zmianie rozrządu około 20k km przed sprzedażą . Jako że nie sciągałem obudowy rozrządu nie wiem jeszcze jak to wygląda . Jutro się za to biorę. Dzięki , Pozdrawiam Lukasonix3622
- Lukasonix3622
- Berbeć
Lukasonix3622 napisał(a):Poprzedni właściciel zapewniał o zmianie rozrządu około 20k km przed sprzedażą .
wszyscy tak mówią

moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1