Witam mam problem z moim golfem 1.6 AEA strasznie dużo pali przy naprawdę spokojnej jeżdzie potrafi spalić 10l benzyny a przy ostrzejszej pewnie z 14l mój kolega ma takiego samego golfa z tym samym silnikiem i jemu pali 6l. wiem ze tych tematów jest bardzo dużo ale jakoś nie mogę znaleść mojego przypadku wcześniej nie działał mi czujnik temperatury
ten na 4 piny myślałem ze to jest to wymieniłem go wszystko elegancko chodzi ale spalanie dalej ogromne. dodam jeszcze ze czasami lubi sobie dodać sam gazu na postoju. proszę o pomoc i z góry dziękuję .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- qqlukipp
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.6 AEA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Sprawdz sonde lambde.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
golf III 1.6 AEA
Jedz do mechanika i sprawdzcie adaptacje przepustnicy.Moze sie nie domyka i dlatego pali wiecej
i dodaje sobie gazu na postoju.Jesli czujes przy odpalaniu uciekajacy pedal gazu to raczej adaptacja do zrobienia.
i dodaje sobie gazu na postoju.Jesli czujes przy odpalaniu uciekajacy pedal gazu to raczej adaptacja do zrobienia.
- Szymon20
- Berbeć
Re: golf III 1.6 AEA
Szymon20 napisał(a):Jedz do mechanika i sprawdzcie adaptacje przepustnicy.Moze sie nie domyka i dlatego pali wiecej
O to musze sprawdzic nawet ja ;d
Ale nie ma co sie oszukiwac golfy tyle pala nigdy ci nie spali 8l w miescie
- pawlacz
- Czytacz
Juz umówiłem się z mechanikiem na komputer za 2 dni pojade sprawdzic sonde lambe, a co do pedału gazu to jak przekrece kluczyk to pedał sie obniza (dodaje gazu) wy tez tak macie
czy to jak kolega pisał musze zrobic te adaptacje przepustnicy 
czy to jak kolega pisał musze zrobic te adaptacje przepustnicy 
- qqlukipp
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.6 AEA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1