Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
golf długo kręci zanim odpali
witam. mam golfa IV 1.6 16V 2002r, przebieg 101tys pierwszy wlasciciel salon polska, problem zaczal sie od niedawna, golfik dlugo kreci zanim odpali, nie zdaza sie to zawsze ale w takim momencie co potrzebuje akurat zeby zapalil. gdzie szukac rozwiazania help
- maciekzlw
- Berbeć
podepne się pod temat:
Ciężko zapalić auto jak jest zimny silnik, jak już załapie to musze go potrzymać na obrotach aż sie troche nie zagrzeje bo inaczej zgaśnie, a już zapomnij, że ruszysz samym sprzęgłem. Jak jest już troche cieplejszy silnik to wszystko działa tak jak powinno. Podejrzewam tak jakby nie włączało sie ssanie - czy jest taka możliwość że czujnik temperatury sie spieprzył przez co sterownik myśli że silnik jest ciepły i nie włącza ssania?
Ciężko zapalić auto jak jest zimny silnik, jak już załapie to musze go potrzymać na obrotach aż sie troche nie zagrzeje bo inaczej zgaśnie, a już zapomnij, że ruszysz samym sprzęgłem. Jak jest już troche cieplejszy silnik to wszystko działa tak jak powinno. Podejrzewam tak jakby nie włączało sie ssanie - czy jest taka możliwość że czujnik temperatury sie spieprzył przez co sterownik myśli że silnik jest ciepły i nie włącza ssania?
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
deusiwo napisał(a):czujnik temperatury
dokładnie.
czasami się zastanawiam czy nie powinniśmy zmienić tytułu tego działu na "problemy z czujnikiem temperatury i inne pierdoły".
czujnik znajduje się w króćcu na wyjściu przewodu z silnika do chłodnicy, 4 piny. po odpięciu czujnika na zimnym silnik powinien odpalić bez problemu, ECU bez sygnału z czujnika będzie podawał wyższą dawkę paliwa. reszta jest na forum.
zamykam, jeżeli autor będzie miał jeszcze coś do dodania/zapytania to proszę o PW do mnie lub któregoś z modów o otwarcie
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1