Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf 3 VR6 odma- wywalenie układu
Witam. Mam pytanie co do poniższego układu. Chcialem zamiast tego całego ustrojstwa zamontować zwykły filterek. Pytanie czy można to wszystko tak po prostu wywalić? nr 1 jakiś zawór, nr 2 też jakiś zawór co czasem "tyrkocze" i nr 3 to jakiś filtr czy co to? Można to wszystko obejść i zamknąć układ czy co w ogóle.

- wladcadusz
- Czytacz
Re: Golf 3 VR6 odma- wywalenie układu
Widzę, że ciężko o jakąś pomoc....
Dla potomnych:
-zaślepiam wejście odmy w dolocie i puszczam odme wężem wolnym wylotem gdzieś nisko
-3 to filtr oparów paliwa a 2 to zaworek, można to też spokojnie wywalić (opary paliwa trafiają luźno na zewnątrz zamiast być filtrowane i trafiać do dolotu)
Dla potomnych:
-zaślepiam wejście odmy w dolocie i puszczam odme wężem wolnym wylotem gdzieś nisko
-3 to filtr oparów paliwa a 2 to zaworek, można to też spokojnie wywalić (opary paliwa trafiają luźno na zewnątrz zamiast być filtrowane i trafiać do dolotu)
- wladcadusz
- Czytacz
Szkoda ze wcześnie tego nie widziałem... owszem wszystko można wywalić z tym że ja zamiast rury do odmy przy silniku dałem filterek sprawdza się tyle że co jakiś czas trzeba go umyć bo jest na nim olej. A co do przewodu od par paliwa ja go zaślepiłem.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Myślałem własnie nad filterkiem ale podobno lubi zaciągnąć zapachem oleju do środka
- wladcadusz
- Czytacz
Nie wiem ja osobiście nic nie czuję. Możliwe że ktoś miał nie czyścił i zaczęło z niego kapać a pod nim jest kolektor wydechowy reszta wiadoma.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1