Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
golf 3 potrzebny specjalista od silników
mam golfa 3 ,1.4 silnik ,94 rok.od tygodnia nieodpala benzyna jest iskra też.kręci jakby szybciej.wtrysk mono.świece i kable ok.doszłem do wniosku że wine ma benzyna ,idzie biały dym z tyłu i żyga wodą jakby ktos lał ciurkiem.zapalił dopiero na zaciąg.można dolac cos żeby woda z benzyną sie wypaliła bo mam 50 litrów wlane.
Ostatnio edytowano 16 lis 2008, o 19:11 przez szachmat, łącznie edytowano 1 raz
- szachmat
- Berbeć
dziś sprawdze rozrząd ,czy nieprzestawił sie,jak kręce i wyłżczam kluczyk w czasie odpalania na końcu kaszlnie jak by ćut benzyny dostał,ale benzyna jest,mógł sie zapłon przestawić.niewiem gdzie jest czujnik halla,może idzie go obejśc jakoś,prosze o porade. 

Ostatnio edytowano 16 lis 2008, o 11:05 przez szachmat, łącznie edytowano 1 raz
- szachmat
- Berbeć
powiem tak jak pluje wodą to tak jak by ciągnoł wode z obiegu lub ojle ale jeśli mowisz ze ani jedno ani drugie nie ubywa to wypompuj benzyne i nalej pewnej
-

marcinkoz2910 - Members
jak ma iskrę to czujnik jest dobry.Inna sprawa to energia tej iskry.Jeszcze palec rozdzielacza i kopułka moze być problemem.Kolega przegrzał Ibize i tez iskra była na świecach, tylko że za słaba żeby odpalił.Powodem było przebicie na palcu rozdzialcza(dodam że był wymieniony pół roku wcześniej).Sugeruję sprawdzić, mnie tez wydawało sie to nieprawdopodobne...
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
• Strona 1 z 1