Golf 3 2.0 GTI 8v nie pali

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Golf 3 2.0 GTI 8v nie pali

Postprzez Patryczek244 » 14 lis 2012, o 03:12

Witam mam problem, wymieniłem silnik w mk3 2.0 8v i nie chce odpalic, jaka moze byc przyczyna? :oops:
Avatar użytkownika
Patryczek244
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 1 wrz 2012, o 00:39
Lokalizacja: Nysa

Golf 3 2.0 GTI 8v nie pali

 

Postprzez pietrasiak2 » 14 lis 2012, o 08:01

Wszystko podłączałyś dobrze? Sprawdziłeś rozrząd zapłon itd? Iskra jest ? Paliwo dochodzi?
Opisz co zrobiłeś , bo praktycznie nic nie napisałeś oprócz tematu :!: :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez pablomed » 14 lis 2012, o 10:23

czy iskra jest, czy pompa podaje paliwo czy wtryskiwacze otwierają się (słychać cykanie zawsze jeśli tak). Błędów przy swapie może być tak dużo że nic się konketnego nieda napisać więcej, ale najczęściej zapomina się o wstawieniu przekaźnika z nadrukiem 30 zasilającego wtrysk, oraz o zmianie pompy paliwa na 3 barową.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez trollu » 14 lis 2012, o 14:52

pytanie jaki silnik?
jaki miałeś wcześniej, jaki masz teraz? 2E, ADY czy AGG?
pompę powinno być słychać, jak rozrusznik kręci i paliwo jest podawane to powinno być czuć benzynę. najpierw sprawdź iskrę i napisz jaki silnik
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Patryczek244 » 14 lis 2012, o 21:01

Mam silnik 2E taki jak był wcześniej.
Iskra jest paliwo podaje
Avatar użytkownika
Patryczek244
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 1 wrz 2012, o 00:39
Lokalizacja: Nysa

Postprzez Dinuś » 14 lis 2012, o 21:56

wiązkę silnikowa zmieniałeś ?? kompa zmieniłeś ?
Avatar użytkownika
Dinuś
Members
 
Posty: 1505
Dołączył(a): 29 wrz 2009, o 14:02
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Postprzez pablomed » 14 lis 2012, o 23:27

Patryczek244 napisał(a):Mam silnik 2E taki jak był wcześniej.
mogłeś to od razu napisać, ja fakt że nielogicznie ale myślałem że zmieniłeś silnik na inny niż był. No to jeśli była to tylko zamiana silnika to po prostu szukaj czy jakieś wtyczki od osprzętu nie zostawiłeś, czy dolot szczelnie poskładałeś, czy niema pomyłki w rozrządzie lub zapłonie
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości