Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
kamil_xxx, ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa pomijając te luzy w aparacie czy onwogule był dobrze ustawiony chodzi mi o wyprzedzenie zapłonu bo jak zapłon jest źle ustawiony to auto ma za małe wolne obroty nie ma mocy i potrafi gasnąć przy skręcaniu masz może obrotomież w autku jeżeli tak to napisz jakie masz obroty na rozgrzanym silniku po wyłączeniu ssania 

-

marko1967 - Members
no to wtedy może być wina cewki może ten mechanior powiedział zrobiłem to i to i jeszcze to no i oprucztego wymoeniłem jeszce to i Cie skasował za 4 rzeczy a w sumie wymienił tylko jedną rzecz np: świecekamil_xxx napisał(a):no cewka niby była wymieniana. Ale jak była wymieniana tak jak aparat zapłonowy too...

-

marko1967 - Members
ja mam to samo tez pisalem na forum to prawdopodobnie bedzie to oczym pisal marko w temacie ktory ja zalozylem czyli zle ustawiony zaplon po wymienionym aparacie zaplonowym jutro bede jechal na zaklad zrobic to utawie zaplon i zaraz jak przyjade napisze co i jak czy przeszlo czy nie
tez mnie to drazni samochod mam 3 miesiace a tu taki klops ale czego sie spodziewac samochod byl sprowadzany niewiadomo co wnim siedzi (trociny czy cóś) heheh. Tak wogole co to za mechanika masz wymienil polowe rzeczy i itak niedoszedl do tego co to jest. widzisz forum to dobra sprawa:]
tez mnie to drazni samochod mam 3 miesiace a tu taki klops ale czego sie spodziewac samochod byl sprowadzany niewiadomo co wnim siedzi (trociny czy cóś) heheh. Tak wogole co to za mechanika masz wymienil polowe rzeczy i itak niedoszedl do tego co to jest. widzisz forum to dobra sprawa:]-

Progresiv - Berbeć
Nie sądzę, żeby przy wymianie aparatu można było przestawić zapłon. Na obudowie jest "karb(wcięcie)", na który musi wskazywać palec rozdzielacza. I czasami sprzedają kable, do których muszą być założone "baryłki" na świecach. Bez nich w takim przypadku iskra ma ciężko...

Sprzedany, teraz już golf 6. Pzdr.
-

kger - Czytacz
jeżeli sobie nie zaznaczysz położenia przed wyjęciem aparatu to musiałbyś miec bardzo dużo szczęścia żeby nie przestawić zapłonu, przecież własnie kręcąc aparatem się go zmienia - ustawia. Karb jest do ustalenia kopułkikger napisał(a):Nie sądzę, żeby przy wymianie aparatu można było przestawić zapłon
- pablomed
- Members
tak ale ten specjalista co wyjmował ten aparat powinien ustawić go w tym miejscu przed wyjęciem a jak go wyją tak sobie ? i co wtedy ustawianie na "oko" bo nie którzy mechaniory to magicy że strach pomyśleć a tak na marginesie aparat zapłonowy można bardzo łatwo przestawić wystarczy popuścić nakrętkie i aparat lata jak chcekger napisał(a):Nie sądzę, żeby przy wymianie aparatu można było przestawić zapłon. Na obudowie jest "karb(wcięcie)", na który musi wskazywać palec rozdzielacza
-

marko1967 - Members
Mam podobny problem...
poprzednio jak nie startowal w niektore wymienilem cewke, kopulke, kable, swiece ...w odwrotnej kolejnosci i pozniej startowal juz normalnie (sprawe zalatwila dopiero cewka) niestety problem powrocil (po 3 miesiacach)..teraz mam maly problem bo musialem wymienic jeszcze wydech bo probowalem odpalic na pych i udalo sie ale chodzil ze 2 godziny jak sprawdzalismy swiece czy jest iskra i wyprzedzenie zaplonu... podczas jazdy chwile pozniej kat sie rozgrzal do czerwonosci- sie zapchal
albo cos... niestety nawet ze zdjectym wydechem popyrka teraz popyrka i nie odpala ...wiem ze jakby go teraz pociagnac to by tez odpalil.. ale niestety nie stac mnie na szybowiec..
objawy na teraz:
-jak proboje odpalic to popyrka popyrka i gasnie tak do rozladowania akumulatora i dupa
-jak juz odpali chodzi jakby nie na wszystkie gary palil... predkosc maksymalna 60km/h i ledwo rusza.... ale sprawdzalem wszystkie swiecy po kolei i iskra jest!
-kolejnosc na kopulce wlasciwa.
-probowalem ustawic wyprzedzenie zaplonu i jest w pozycji optymalnej
-filtr powietrza w miare spoko
Co mam sprawdzic...
1) umasowienioe silnika..
2) warto jeszcze raz sprobowac cewke?? niestety
4)moze jest rozlegulowany zupelnie zaplon?? ale to plan na dluzsza robote (jak zloze wydech)
Peosze o jak najszybsza odpowiedz..
pozdrawiam Michal
[ Dodano: 2008-09-09, 12:46 ]
zastanawiam sie nad kupnem urzadzenia diagnostycznego...
http://www.gendan.co.uk/product_GDVAG2X2.html
jak wyglada sprawa diagnostyki na silniku ktory nie odpala??
poprzednio jak nie startowal w niektore wymienilem cewke, kopulke, kable, swiece ...w odwrotnej kolejnosci i pozniej startowal juz normalnie (sprawe zalatwila dopiero cewka) niestety problem powrocil (po 3 miesiacach)..teraz mam maly problem bo musialem wymienic jeszcze wydech bo probowalem odpalic na pych i udalo sie ale chodzil ze 2 godziny jak sprawdzalismy swiece czy jest iskra i wyprzedzenie zaplonu... podczas jazdy chwile pozniej kat sie rozgrzal do czerwonosci- sie zapchal
albo cos... niestety nawet ze zdjectym wydechem popyrka teraz popyrka i nie odpala ...wiem ze jakby go teraz pociagnac to by tez odpalil.. ale niestety nie stac mnie na szybowiec..
objawy na teraz:
-jak proboje odpalic to popyrka popyrka i gasnie tak do rozladowania akumulatora i dupa
-jak juz odpali chodzi jakby nie na wszystkie gary palil... predkosc maksymalna 60km/h i ledwo rusza.... ale sprawdzalem wszystkie swiecy po kolei i iskra jest!
-kolejnosc na kopulce wlasciwa.
-probowalem ustawic wyprzedzenie zaplonu i jest w pozycji optymalnej
-filtr powietrza w miare spoko
Co mam sprawdzic...
1) umasowienioe silnika..
2) warto jeszcze raz sprobowac cewke?? niestety
4)moze jest rozlegulowany zupelnie zaplon?? ale to plan na dluzsza robote (jak zloze wydech)
Peosze o jak najszybsza odpowiedz..
pozdrawiam Michal
[ Dodano: 2008-09-09, 12:46 ]
zastanawiam sie nad kupnem urzadzenia diagnostycznego...
http://www.gendan.co.uk/product_GDVAG2X2.html
jak wyglada sprawa diagnostyki na silniku ktory nie odpala??
- JarkiJar
- Berbeć
Dobra wyszło na to że po odłączenie sondy ( nie wiem jak to sie nazywa ale chodzi o sonde która ustala skład mieszanki paliwa ) wszystko chodzi pięknie. Nie mam juz z nim zadnych problemów. Musze tylko kupic drugą sondę.
Mału offtop: Jak zdjąć zaślepki od kierunków i swiateł przeciwmgielnych?
Mału offtop: Jak zdjąć zaślepki od kierunków i swiateł przeciwmgielnych?
Golf III 1993
1,8 Benzyna

1,8 Benzyna

- kamil_xxx
- Berbeć