Czasem się jest tak że kilkanaście dni odpala normalnie i z nie wyjaśnionych powodów nie che zapalić dopiero jak przy odpalaniu dasz gazu zapala i znowu jest trochę spokoju.
Zostało wymienione :
- świece
- cewka
- jeden kabel od świecy bo guma zparpeciała
- akumulator (przyszedł na niego czas
i tak myślałem czy nie trzeba by kopułki wymienić razem z tym mechanizmem zapłonowym chodzi mi o tą część koło kopułki z 3 kabelkami z czego jeden się urwał i zrobiłem go na krótko.
Jak by ktoś wiedział to proszę na przemeksadoch1@wp.pl
z góry dzięki....
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf 1.6 Benzyna Czasem Nie chce odpalić
Golf 3 Klub Polska : Golf III 1.6
- Przemko475
- Berbeć
Jak kopułka już powypalana to raczej wymiana i to razem z palcem.
Na przyszłość: jak nie będzie chciał zapalić na zimnym silniku zdejmij wtyczkę z czujnika 4-pinowego po prawej stronie silnika ( pod kopułką ), potem spróbuj uruchomić. Jak silnik odpali od strzała to masz ten czujnik do wymiany, on odpowiada za dawkowanie paliwa w zależności od temp. płynu.
Na przyszłość: jak nie będzie chciał zapalić na zimnym silniku zdejmij wtyczkę z czujnika 4-pinowego po prawej stronie silnika ( pod kopułką ), potem spróbuj uruchomić. Jak silnik odpali od strzała to masz ten czujnik do wymiany, on odpowiada za dawkowanie paliwa w zależności od temp. płynu.
-

prezesik - Members
Przemko475 napisał(a):część koło kopułki z 3 kabelkami
to hall, czyta obroty silnika
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1