Golf 1,6 benzyna- cały czas kręci i nie pali.

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Golf 1,6 benzyna- cały czas kręci i nie pali.

Postprzez mlodyvip » 23 sty 2014, o 18:52

Witam :)

mam problem z golfem, a mianowicie wczoraj odpaliłem golfa mówiąc kolokwialnie na strzała. Lecz ruszając dałem zbyt mało gazu i mi zgasł, wtedy zaczął się problem. Próbowałem go zapalić ponownie, kreci i kręci, ale nie odpala. Zapychałem również nie odpala. Spróbowałem podłączyć pod kable rozruchowe, kręci kręci i nadal nic. W końcu znajomy mnie zaciągnął i przy większej prędkości odpalił. Na drugi dzień z rana, również w mróz, zapalił bez problemu. Kilka godzin postał na mrozie znów odpalam i śmiga. Podejrzewam, że gdyby znowu mi zgasł to wtedy znów musiałbym się z nim męczyć, zapychać itp... Nie jestem mechanikiem i za bardzo się nie orientuje w tych sprawach, ale może wina leży po stronie filtru paliwa? Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam :)
mlodyvip
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 13:24
Lokalizacja: Góra

Golf 1,6 benzyna- cały czas kręci i nie pali.

 

Postprzez szakal01 » 23 sty 2014, o 19:40

moze to byc wina swiec kabli WN kiedy wymieniales kable i swiece?? moze miec przebicie i raz jest ok a raz nie ja tak mialem raz zapalal raz nie az w koncu juz nie zapalil wcale sprawdz kable swiece zobacz czy jest iskra
Ostatnio edytowano 23 sty 2014, o 19:42 przez szakal01, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiek
Avatar użytkownika
szakal01
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 11 lis 2013, o 16:35
Lokalizacja: Poznań

Postprzez mlodyvip » 23 sty 2014, o 19:41

niestety nie wymieniałem ani kabli, ani świec
mlodyvip
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 13:24
Lokalizacja: Góra

Postprzez szakal01 » 23 sty 2014, o 19:44

aha ok to sprawdz jutro swiece czy jest iskra moze masz przebicie i dla tego jest tak jak piszesz jak dlugo masz juz tego golfa??
Krzysiek
Avatar użytkownika
szakal01
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 11 lis 2013, o 16:35
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Gesiu_15 » 23 sty 2014, o 19:48

sprawdz kopułkę i palec , jak będą zaśniedziałe nadają się do wymiany . Co do kabli najlepiej jak ciemno spryskać , jak będzie choinka się robić będą do wymiany . :-) słychać pompe paliwa jak przekręcisz kluczyk ?
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez mlodyvip » 23 sty 2014, o 19:50

od września zeszłego roku. Dotychczas było wszystko w porządku. No tyle, że wcześniej miałem słaby akumulator i musialem odpalać go na zapych w te zimniejsze dni. Później go naładowałem i już wszystko grało. No i wymieniłem tylne amortyzatory bo poprzednie mi wyciekły. :)
mlodyvip
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 13:24
Lokalizacja: Góra

Postprzez Gesiu_15 » 23 sty 2014, o 19:55

podjedz do mechaniora niech ci sprawdzi rozrząd i zapłon , bo mógł się przestawić :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez szakal01 » 23 sty 2014, o 19:56

zrob tak jak kolega tez pisze ogolnie przy kupnie auta podstawa są świece kable olej filtry plyn chlodniczy i wtedy wiesz co masz i wiesz ze bedzie ok jesli chodzi o swiece ja wymieniam je co dwa lata dla zasady
Krzysiek
Avatar użytkownika
szakal01
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 11 lis 2013, o 16:35
Lokalizacja: Poznań

Postprzez mlodyvip » 23 sty 2014, o 19:57

słychać, ale po kilku sekundach jest cisza. Jutro będę miał więcej wolnego czasu to wszystko posprawdzam
mlodyvip
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 13:24
Lokalizacja: Góra

Postprzez Gesiu_15 » 23 sty 2014, o 20:00

jak słychać to nie znaczy że podaje pompa dobre ciśnienie. Posprawdzaj układ zapłonowy , wymień filtr paliwa jak nie wymieniałeś ;-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez szakal01 » 24 sty 2014, o 13:42

i jak tam sprawdziles? :)
Krzysiek
Avatar użytkownika
szakal01
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 11 lis 2013, o 16:35
Lokalizacja: Poznań


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości