Witam, wczoraj zaliczylem przykra sprawe z moim golfem 1.8..
Po przejechaniu jakis 120KM na autostradzie silnik zaczal strasznie klekotac (bardzo glosne uderzenia na wysokich obrotach, bardziej walenie niz klekotanie), wiec wylaczylem silnik (przejeechane moze 10KM na tych dziwnych glosnych odglosach) Pierwsza diagnoza mechanika to panewki do wymiany, ale zasugerowal ( po bardzo glosnym stukaniu z silnika) zebym jednak wymienil silnik zamiast bawic sie w panewki..
Co o tym myslicie ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Glosne klekotanie, wymiana silnika
..:: Szymon Gładysz ::..
..:: http://www.sgladysz.com ::..
..:: http://www.sgladysz.com ::..
- komw
- Berbeć
komw napisał(a):zebym jednak wymienil silnik zamiast bawic sie w panewki..
fachowiec od silnikow ze mnie marny , ale powiedz temu mechanikowi zeby sobie mozg wymienil ...
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ja jakieś 8tys km temu tez miałem coś nie tak z silnikiem. Coś strzeliło i cały dośc glośno stukał. Wszyscy mówią żeby silnik wymienić , ale skąd bede miał pewnośc że nowy silnik za 100km nie pójdzie na śmieci ? Postanowiłem zrobić generalny remoncik wyniosło mnie to 1450zł ale teraz mam pewnośc że silnik jest jak nowy.
I Love My Golf
P
P- Bolek III
- Czytacz
No troche kasy w niego władowałem ale trudno sie mówi. Polubiłem tego golfa od pierwszego ujrzenia i do tej pory nie żałuje że go kupiłem. 1500 no dużo ale praktycznie w silniku jest wszystko nowe. A mam pytanie ile atm powinno być na każdym cylindrze ?
I Love My Golf
P
P- Bolek III
- Czytacz
a ile twoim zdaniem Bolek powinien wyniesc kapitalny remont silnika??? 300 zł??? chyba ze nie wiesz co znaczy stwierdzenie kapitalny remont to rozumiem a po drugie kupic dobry silnik to tez cena powyzej 1000 zł i nie ma sie pewnosci co do zywotnosci a po kapitalnym remoncie wiekszac mechaników daje gwarancje a koszt taki sam , zreszta ty wiesz lepiej a skoro nie masz sentymentów do VW 3 to co tu jeszcze robisz?? pozdro dla wszystkich sentymentalnych Yo!!
[ Dodano: 2008-12-06, 21:33 ]
przepraszam Bolek3 ten post jest adresowany do Pogo84 lub cos w tym stylu
[ Dodano: 2008-12-06, 21:33 ]
przepraszam Bolek3 ten post jest adresowany do Pogo84 lub cos w tym stylu

- pirlo
- Czytacz
• Strona 1 z 1