Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Głośna pompa paliwowa
Witam,mam właśnie taki objaw jak w temacie.Wczoraj zatankowałem samochód do pełna,dziś z rana odpalam samochód i z tyłu słyszę takie bzzzzzzzzz....no wcześniej jakby tego nie było.Czy to objaw zużywającej się pompy?? Dodam tylko że te buczenie występuje na odpalonym silniku nie jest on tak głośny z kabiny ale jak otworzę bagażnik to juz słychać dobrze
-

kermid - Badacz tematu
hałas słyszalny jest zawsze, ale raczej na zapalonym silniku ledwo co. Może wcześniej nie zwróciłeś uwagi. Po prostu porównaj z innym golfem, a jeśli dojdziesz do wniosku że hałas jednak jest wyraźny to pompa pewnie niedługo padnie, więc woź sobie w bagażniku zapasową, choćby najtańszy zamiennik z allegro. Wymiana jest prosta zawsze dasz rady sam to zrobić albo każdy mechanik zrobi to w pół godziny.
- pablomed
- Members
Jest coś takiego że przekręcam kluczyk to wiadomo pompa się załącza na kilka sekund potem cisza,następnie odpalam golfa i już jest cały czas te bzyczenie,może faktycznie tego wcześniej nie słyszałem a może dlatego to jest bo od dość dawna golfa nie zalewałem pod korek.Natomiast nie występuje żaden spadek wydajności pompy golf chodzi jak chodził,więc nie wiem czy brać to do głowy czy nie.Moze paliwo jakieś trefne.
-

kermid - Badacz tematu
racja - poprostu pompa sie zaciera - suche paliwopablomed napisał(a):Po prostu porównaj z innym golfem, a jeśli dojdziesz do wniosku że hałas jednak jest wyraźny to pompa pewnie niedługo padnie,
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
to zalezy, jesli jedziesz w jakieś dłuższe trasy i chcesz mieć pewne auto to interesuj się tym dalej, a jesli kręcisz się po okolicy to nie ma sobie co zawracać na zapas głowykermid napisał(a):więc nie wiem czy brać to do głowy
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1