Gaśnie :(

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Gaśnie :(

Postprzez Mefisto » 20 wrz 2012, o 16:26

Witam tak jak w temacie .Zacznę od początku autko zaczęło mi szarpać założyłem nowe kable ,świece , kopułkę , palec wszystko wstawiłem od firmy BERU (czytałem że jedna z lepszych firm do mojego golfika ) przestało , potem jak poleciałem w mała trasę i jak wyprzedzałem auta nagle szarpnął mi (Podczas wyprzedzania) i juz wiedziałem że jest coś nie tak .

Stanąłem na poboczu i silnik zgasł i od tamtej pory mam taki problem że jak stanę to silnik mi gaśnie i jak próbuję przytrzymać go przy "życiu" to tak jakby nie reagował na gaz a nieraz się udaje...

Może ktoś z was kolegów forumowiczów wie co to może być za problem ??

Ps. Silnik to 2.0 8v 2E.
Mefisto
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 12 gru 2010, o 20:27
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą

Gaśnie :(

 

Postprzez prezesik » 20 wrz 2012, o 17:15

Czujnik temperatury padł? Albo przepływomierz do wyczyszczenia.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez tad » 20 wrz 2012, o 19:31

A może problem z osprzętem elektronicznym przepustnicy ?
tad
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 maja 2011, o 11:26
Lokalizacja: Miasteczko

Postprzez Mefisto » 20 wrz 2012, o 20:47

jak narazie udało mi się wyeliminować problem .
wyczyściłem silniczek krokowy i podkręciłem minimalnie obroty i jest ok ale zobaczę jutro wszystko dokładnie i będę opisywał wszystko na bieżąco, dzięki za pomoc :)

[ Dodano: 2012-09-22, 08:44 ]
a jeszcze jedno pytanie . Sonda lambada też może być przyczyną podobnych zachowań auta ?
Mefisto
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 12 gru 2010, o 20:27
Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości