Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Gaśnie podczas jazdy
Witam mam problem z swoją 3 1.4 ABD mianowicie podczas jazdy silnik nie przyjmuje gazu go muli po ujęciu i dodaniu gazu wchodzi na obroty i tak w koło albo gaśnie po zdjęciu nogi z gazu. Proszę o pomoc jaka może być tego przyczyna?
- tuptus456
- Czytacz
w tej sytuacji jedyną słuszną opcją jest wpięcie auta pod komputer i zobaczyć co za błędy nałapałtuptus456 napisał(a):Proszę o pomoc jaka może być tego przyczyna?
ja obstawiam silniczek krokowy ale może być też walnięty TPS no ciężko tam na oko powiedzieć
[ Dodano: 2013-01-15, 20:00 ]
zobacz też stan okablowania czy nie masz gdzies w okolicach wtyczek przetarć lub uszkodzeń bo mi kiedyś kuna przegryzła kabelek od krokowego i też szalał na obrotach

-

marcinkoz2910 - Members
Samochód był podpinany pod kompa i nic nie wyszło jedynie to było coś z przepustnicą błąd sporadyczny obroty też mu falują tylko to że jak dodaje gazu albo trzymam na gazie np:2000 obr samochód nagle przymula tak jak by mu brakowało paliwa albo powietrza i tak samo w czasie jazdy. Takie problemy wyszły po zmianie uszczelki pod głowicą po dwóch dniach.
- tuptus456
- Czytacz
to może łapać gdzieś lewe powietrze np. na podstawie wtrysku ona siedzi na takiej gumowej uszczelce
albo coś się dzieje z pompą paliwa i podaje za małe ciśnienie
albo coś się dzieje z pompą paliwa i podaje za małe ciśnienie
-

marcinkoz2910 - Members
michal665, a jak piszczy? ustawia się na początku włączenia zapłonu a potem cichnie czy cały czas "mieli"
tak jak już kolega napisał wyczyścić albo psiknąć WD-40 jak nie pomoże to pod komputer i czy nie ma jakiegoś błędu
tak jak już kolega napisał wyczyścić albo psiknąć WD-40 jak nie pomoże to pod komputer i czy nie ma jakiegoś błędu
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910, witam piszczy cały czas jednostajnie po przekreceni zapłonu nie wazne czy silnik jest rozgrzany czy zimny a na odpalonym silniku ciezko uslyszec ale pewnie tez bo zdarza mu sie zgasnac
[ Dodano: 2013-01-17, 02:56 ]
a i mam jeszcze jedno pytanie w moim golfie brakuje przekaznika od sterowania silnikiem nie wiem czy wogole musi tam byc z gory dziekuje
[ Dodano: 2013-01-17, 21:27 ]
marcinkoz2910, witam chodzi o piszczacy silnik korkowy niebardzo wiem jak go rozebrac zeby nasmarowac odkrecilem ta klapke z tylu przepustnicy sa tam trybiki nie wiem jak to posciagac
[ Dodano: 2013-01-17, 02:56 ]
a i mam jeszcze jedno pytanie w moim golfie brakuje przekaznika od sterowania silnikiem nie wiem czy wogole musi tam byc z gory dziekuje
[ Dodano: 2013-01-17, 21:27 ]
marcinkoz2910, witam chodzi o piszczacy silnik korkowy niebardzo wiem jak go rozebrac zeby nasmarowac odkrecilem ta klapke z tylu przepustnicy sa tam trybiki nie wiem jak to posciagac
- michal665
- Berbeć
nie masz go i nie będziesz miałmichal665 napisał(a):a i mam jeszcze jedno pytanie w moim golfie brakuje przekaznika od sterowania silnikiem nie wiem czy wogole musi tam byc z gory dziekuje
wsadzić rurkę gdzieś w otwór i podać mu tam dawkęmichal665 napisał(a):marcinkoz2910, witam chodzi o piszczacy silnik korkowy niebardzo wiem jak go rozebrac zeby nasmarowac odkrecilem ta klapke z tylu przepustnicy sa tam trybiki nie wiem jak to posciagac
ale jak wydaje takie dzwięki to raczej będzie do wymiany ale podpięcie do kompa rozwieje kilka niejasności
-

marcinkoz2910 - Members