Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gasnie na wolnych obrotach i temp. wariuje
Witam, dzis wracalem z holandii i zaczyna mi gasnac na wolnych obrotach, zimny czy cieply zawsze, i temperatura skacze od 90 do 70, w czasie jazdy dochodzi do 90 nagle gdy zwalniam jest 70, 2 miechy temu wymienailem termostat, czy moze to jest przyczyna jakis wadliwy? nie sadze zeby to byla uszczelka pod glowica gdyz auto ma ciagle moc, plyn nie cieknie i olej nie dymi wiec? jest to 1.6 75km benzyna plus gaz sekwencja( na gazie i benzynie tak samo! )
- madx2
- Berbeć
Z temperatura jest ok. Tak powinno być kiedy woda sie nagrzeje do 90 st. termostat sie otwiera i wpuszczą ja do chłodnicy po czym woda jest chłodzona do 70 st i termostat sie zamyka. taki cykl sie powtarza non stop. Natomiast co do przygasania na wolnych obrotach to napewno wina czyjnika od temperatury wody. miałem to samo.
- pawelkozi
- Czytacz
a wiec tak, dzis bylem u mechanika, sprawdzalismy na komputerze, ktory wykazal ze zepsuta jest przepustnica? i powiedzialm ze now moze kosztowac 1500zl ale sie wstrzymalem z naprawa, bo chce wiedziec czy do tego modelu 1.6 AEE 1997 benzyna=lpg ,znaczy ile naprawde kosztuje?
- madx2
- Berbeć
• Strona 1 z 1