Witam
Jestem świeżo upieczonym właścicielem golfa kupiłem go tanio i mam trochę do zrobienia to jeden z problemów do rozwiązania. Silnik na niskich obrotach gaśnie. co tu więcej mówić. mój golf ma silnik 1,4 na w trysku jest to rocznik 1991.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

mce-ozi - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.9 td
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kolejny podobny problem na forum , w szukajce napewno znalazłbyś kilka podobnych tematów choćby mój
no ale do rzeczy , sprawdź pod kablem jakie i czy wywala błędy komputer a następnie:
1. świece i przewody WN
2. Silniczek krokowy
3. Uszczelka pod wtryskiem i uszczelka pod kolektorem .
ewentualna regulacja gazu jeśli takowy posiadasz , pozdrawiam
no ale do rzeczy , sprawdź pod kablem jakie i czy wywala błędy komputer a następnie:
1. świece i przewody WN
2. Silniczek krokowy
3. Uszczelka pod wtryskiem i uszczelka pod kolektorem .
ewentualna regulacja gazu jeśli takowy posiadasz , pozdrawiam
-

veronx - Czytacz
Jakoby nie zakladać nowego tematu podepnę się pod ten. Otóz, przy moim golfiku 1.6 KAt z 1996 roku od wczoraj dzieje się podobnie. Auto nie chce zapalić bez lekkiego naciśniecia na pedał gazu, po czym dośc często ledwo utrzymuje sie na bardzo niskich (poniżej 500 obrotów) obrotach lub gasnie. To samo sie dzieje przy hamowaniu, spada z oprotów i prawie zawsze gaśnie... Wiecie co może być?
"Nie ma nic trudnego w jechaniu szybko na prostej. Sztuką jest rozwijać duże prędkości na zakrętach." - Robert Kubica
- sirleszczu
- Berbeć
u mnie to samo się działo na wolnych obrotach na gazie....
zaczęło się tak dziać jak wyciągnąłem filtr powietrza i potem źle wsadziłem pokrywę od filtra,po poprawieniu pokrywy wszystko wróciło do normy...
Wydaje mi się że tam się wytwarza podciśnienie i musi być wszystko dobrze poskładane...
zaczęło się tak dziać jak wyciągnąłem filtr powietrza i potem źle wsadziłem pokrywę od filtra,po poprawieniu pokrywy wszystko wróciło do normy...
Wydaje mi się że tam się wytwarza podciśnienie i musi być wszystko dobrze poskładane...
-

saladrus - Members
saladrus - tylko że w moim przypadku nie było zadnej ingerencji w silnik, stało się samo z siebie. I zastanawiam się też czy jest jakas możliwosc przestawioenia cięgna od pedału gazu? Bo to teoretycznie tak wygląda, skoro albo nie zapala, albo pali ale na bardzo malutkich obrotach.
"Nie ma nic trudnego w jechaniu szybko na prostej. Sztuką jest rozwijać duże prędkości na zakrętach." - Robert Kubica
- sirleszczu
- Berbeć
cięgno niema nic do wolnych, za nie odpowiada silniczek krokowy unosząc odpowiednio przpustnicę, a linka ma mieć po prostu niewleki luz i nic więcej. Więc czytaj rade w trzecim poście tego tematusirleszczu napisał(a):czy jest jakas możliwosc przestawioenia cięgna od pedału gazu?
- pablomed
- Members
ja w swoim golfie nie mam gazu i nigdy nie było. wymienie jeszcze filtr powietrza i paliwa tylko mam problem bo nie wiem gdzie jest filtr paliwa???? jest to golf III 1.4 z 1991r. 

-

mce-ozi - Czytacz
mialaem taki problem tylko ze u mnie jak jechalem bylo slychac cos takiego jakby nie palil na wszyskich baniakach okazalo sie ze to palec rozdzielacza i kopulka polecam sobie srawdzic i to u mnie pomoglo 

-

Champion's - Czytacz
dzięki za rade na pewno skorzystam. a mam takie pytanie na jakiej zasadzie działa silnik krokowy pytam bo znajomy mechanik mi to zasugerował a nie mam pojęcia co to jest??
-

mce-ozi - Czytacz
wiem tylko tyle ze odpowiada za wolne obroty
i nic wiecej
a jak go niedawno kupiles spradz czy jest dobrze zaplon ustawiony i czy kopolka nikt nie krecil z tego co wiem to tez ma znaczenie jesli sie myle to przepraszam i niech mnie ktospoprawi
i nic wiecej
a jak go niedawno kupiles spradz czy jest dobrze zaplon ustawiony i czy kopolka nikt nie krecil z tego co wiem to tez ma znaczenie jesli sie myle to przepraszam i niech mnie ktospoprawi-

Champion's - Czytacz