Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gaśnie i odpala dopiero po kilku minutach
Witam serdecznie jestem nowym uczestnikiem tego forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli robię coś źle lub powtarzam czyjś temat.Mam Golfa III z motorem 1,4 8V a mój problem polega na tym że od niedawna coś mu odbiło.Podczas jazdy potrafi zgasnąć i odpala dopiero po kilku minutach.Wczoraj zrobił ni taką niespodziankę nawet na wolnych obrotach na postoju.Postałem około 20 minut i zapalił bez problemu.Co ciekawe jak zgaśnie i chcę go odpalić od razu to po przekręceniu kluczyka w pozycję 1(świecą się kontrolki)jest dziwne pojedyncze szarpnięcie silnikiem.Może ktoś miał podobny problem lub chociaż wie gdzie szukać rozwiązania.Z góry dziękuję za każdą pomoc.
- amigo7070
- Berbeć
Podaj kod silnika,to raz,dwa nie masz jakiś zabezpieczeń typu odcięcie paliwa.
Pytanie nie grzeje się przekaźnik od pompy paliwa? Lub w kostce stacyjki się coś dzieje.Ja celuję jednak na cewkę zapłonową jak masz możliwość podmianki to zrób to i przetestuj.
Pytanie nie grzeje się przekaźnik od pompy paliwa? Lub w kostce stacyjki się coś dzieje.Ja celuję jednak na cewkę zapłonową jak masz możliwość podmianki to zrób to i przetestuj.

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1