Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
g60 do mkIII
Witam, mam pytanko, czy duży jest problem w swapie silnika na 1.8 g60 z corrado?? trzeba zmieniać cały osprzęt czy coś podpasuje od silnika 1.8 90km, i czy bardzo dużo roboty ze zmianami mocować????? z góry dzięki
-

jasiuekonom - Czytacz
praktycznie chyba całkowicie wszytsko... hamulce półosie piasty komputer wiązka i przewody centralka trzeba wyspawać nowe mocowania na łapy silnika, pompa paliwa, chłodnica.
[tak mi sie wydaje ale na 100% nie jestem pewny]
[tak mi sie wydaje ale na 100% nie jestem pewny]
-

noname_conek - Gaduła
(cały czas chodzi mi o zmiane silnika w moim pierdziuchu czyli 1.8 90km) a jezeli bym chcial wlozyc 20 gti 16v?? tez wszystko?? lacznie z mocowaniami??
-

jasiuekonom - Czytacz
nie bo to jest silnik który jest od mk3, wtedy nie wiem jak było by z półosiami ale myśle że te z 1.8 były by dobre ale zmiana hamulców na pierwszym planie cokolwiek byś chciał wstawic mocniejszego, pamiętaj bezpieczeństwo jest najważniejsze a śmieszy mnie to jak ludzi wstawiają vr6 a zostawiają seryjne hamulce z 1.6jasiuekonom napisał(a):a jezeli bym chcial wlozyc 20 gti 16v?? tez wszystko?? lacznie z mocowaniami??

-

noname_conek - Gaduła
czyli te alternatory chlodnica mocowania itd wszystko by pasowało??a jak ze skrzynia biegow i sprzeglem??? tez by podeszlo?????
-

jasiuekonom - Czytacz
kolego ja to przerabiałem bo chciałem też do mojego mk3 1.8 włożyć 2.0 gti ale jest to nie opłacalne chyba że masz dużo kasy.mocowania silnika pasują ale hamulce przeguby, i nawet chyba skrzynia i wiązke przewodów też byś musiał przerobić bo ten 2.0 jest na pełnym wtrysku a 1.8 na mono także przemyśl to sam czy sprzedać tego a kupić drugi samochód w wersji jakiej chcesz. jest jeszcze opcja że miałbyś gdzieś tanio anglika kupić to wtedy może bym się jeszcze zastanawiał.
- Mariusz164
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1