Witam. Mam pytanko odnosnie filtra stozkowego. Czy jak zaloze filtr stozkowy bedzie jakas roznica w jezdzie? lepsze przyspeszenie czy cos takiego? Prosze o rade!
Z gory dziekuje
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Siemanko. Mam dwóch kolegów, którzy zamontowali u siebie stożek i obydwaj zgodnie twierdzą, że samochód delikatnie lepiej się zbiera, przyspiesza itd. A napewno największą zaletą jest ciekawy odgłos na wysokich obrotach silnika. Jednak słyszałem też opinię, że przy jeździe z takim filtrem ludzie miewają problemy z przepływomierzem ale tego Ci nie powiem na 100%.
Pozdro
Pozdro
-

cinas - Badacz tematu
stozek za duzo nie da sam z siebie, musiałbys miec wydech bardziej przelotowy i moze wtedy bys cos poczol. Najlepiej to jednak czuc w duzych silnikach z duza mocą
(GTI 16v lub VR6)
(GTI 16v lub VR6)Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zamontowanie stożka to nie jest takie hop siup, trza zrobić odpowiedni dolot odzielć stożek od ciepłego powietrza z silnika doprowadzić do stożka zimne powietrze, poza tym zdało by się przepolerwoać kolektor dolotowy założyć na wydech barana 4-2-1 zrobić porting głowicy i cały wydech i wtedy można mówić o przyroście mocy samo założenie stożka to tylko i wyłącznie efekt dzwiękowy i psychologiczny że jest 10 koni więcej 

pierwszego dnia było powietrze
drugiego dnia powstał volkswagen
drugiego dnia powstał volkswagen
- bąku
- Czytacz
• Strona 1 z 1