Siemano.Mam pytanko dotyczące wymiany filtra paliwa-zostawiłem auto na wymianie oleju i filtrów,lecz filtru paliwa mi nie zmienił gość ponieważ powiedział,że jest on z jakąś orginalną opaską zaciskową a te,które są w sklepie ich nie maja.Czy musze zakupić jakiś orginalny filtr paliwa czy są opaski do zastapienia tej orginalnej-bo nie wiem co o tym sądzić gdyż nie znam się na tym kompletnie.Dzieki za pomoc*
witam .jest tam orginalna opaska zaciskowa ale przy wymiane mozna ja latwo zdjac i zalozy na nowy filtr,co do filtra mozesz jak najbardziej kupic normalny.ja u siebie tez niedawno zmienialem i zajmuje to pare minut ale musisz miec do tego kanał
przy samym zbiorniku musi być. ja miałem jeszcze oryginalny tak jak wyszedł z fabryki. k....a żeby przez 13 lat i 200 tys przejechanych kilometrów poprzednik nawet nie pomyślał zeby filtr paliwa wymienic
Ta sama sytuacja u mnie..... jak kupiłem swoją trójkę to zaraz pojechałem na wymianę wszystkich filtrów i pomimo 207 tys. przebiegu tam ciągle był oryginalny filtr. Autko było na podnośniku i mogłem się dobrze przyglądnąć jak tam wszystko wygląda... widziałem ile syfu z filtra wyciekło po odłączeniu przewodów... straszne. A znajduje się on zaraz przy wylocie z baku...
Zapchany filtr paliwa to problem z odpaleniem, brak ssania silnik za zimnym chce wejść na obroty ale nieumie, no i dławienie się przy gwałtownym dodaniu gazu pozdro