Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
filtr paliwa
jak rozpoznac kiedy czas na wymiane filtra paliwa??i gdzie on sie znajduje??
-

kokosik_20 - Czytacz
znajduje sie za fotelem pasazera pod spodem auta przed tylnim kolem prawym. a wymienic to jak jezdzisz kilka lat i nie wymieniales to lepiej wymien. nie wiem co ile sie wymienia ale jak bedzie bardzo zardzewialy to od razu wymien. aha i czasem problem odkrecic srobki mocujace jego plastikowa oslone. ja wszystkie urwalem niestety tak wiec uwazaj
- oizo
wielkie dzieki a mam jeszcze jedno pytnie,moj golfik odpala dopiero gdzies za 3 razem przekrecnia kluczyka?a wydaje mi sie ze powinien za 1 razem odpalic bezproblemu,wie kto co za problem moze to byc??
-

kokosik_20 - Czytacz
kokosik_20 napisał(a):...moj golfik odpala dopiero gdzies za 3 razem przekrecnia kluczyka
Może być to własnie spowodowane już przybrudzonym filtrem paliwa, może też czas wymienić świece... No jest wiele opcji... Musiałbyś bardziej szczegółowo to opisać.
MarcinKowalczuk napisał(a):a jak ktos jezdzi na gazie to tez musi wymienic filtr paliwa?
Filtr paliwa im mniej używany tym bardziej potrafi się zawalić syfem bo zasycha itd. tak więc wymiana jak najbardziej wskazana.
-

cinas - Badacz tematu
Podłączę się bo akurat niedawno wymieniłem filtr paliwa. Pompka mi się posypała więc pomyślałem, że to nie duży koszt a na pewno nie zaszkodzi. Najpierw zdziwiły mnie oryginalne zaciski na filtrze ( bo filtr wyglądał na wymieniany) ale pomyślałem sobie - może gość wymieniał w serwisie. Filtr był oryginalny z datą produkcji 11.09.96
. Mam przejechane ponad 190 tyś. Nie ma to jak oryginale części 
. Mam przejechane ponad 190 tyś. Nie ma to jak oryginale części 
-

Jafcyk - Czytacz
super, tylko po to odgrzewałeś kotleta niemal z przed 3 lat by pochwalić się ori filtrem?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Chodzi o to że pompka padła tak szybko ? Jak miałeś często mało paliwa i zapchany filtr no to nie ma sie dziwić że padła 

Życie jest za krótkie żeby jeździć litrowym Polo...
- kamilus_1990
- Czytacz
• Strona 1 z 1