. Niestety samochod nie trzyma obrotow gdy odpale wyskakuje 2tys takie obroty utrzymują się przez ok. 3-4s po czym spadaja do 1 tys. i zaczynają falować na postoju jak i w czasie jazdy co jest dla mnie bardzo uciążliwe. Dodam że jest to silnik 1.6 benzyny ( Prawdopodobnie AEE). Z góry dziękuje za pomocModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Falujące obroty
Witam. Proszę o pomoc. Mam problem z moim golfikiem
. Niestety samochod nie trzyma obrotow gdy odpale wyskakuje 2tys takie obroty utrzymują się przez ok. 3-4s po czym spadaja do 1 tys. i zaczynają falować na postoju jak i w czasie jazdy co jest dla mnie bardzo uciążliwe. Dodam że jest to silnik 1.6 benzyny ( Prawdopodobnie AEE). Z góry dziękuje za pomoc
. Niestety samochod nie trzyma obrotow gdy odpale wyskakuje 2tys takie obroty utrzymują się przez ok. 3-4s po czym spadaja do 1 tys. i zaczynają falować na postoju jak i w czasie jazdy co jest dla mnie bardzo uciążliwe. Dodam że jest to silnik 1.6 benzyny ( Prawdopodobnie AEE). Z góry dziękuje za pomoc- scania1942
- Berbeć
witam.
miałem ten sam problem co wy jak kupiłem swojego MK3.
trwało to kupę czasu, ale teraz mam święty spokój, chociaż też nie obyło się bez wymiany paru części.
Czyściłem przewody paliwowe, wymieniłem filtr paliwa jak i 2 razy sondę lambda, czujnik temperatury oraz uszczelkę pod przepustnicą, formatowałem kompa u mechanika, teraz robię to sam, po prostu odłączam akumulator na noc i chodzi jak złoto, oraz nie obyło się bez parokrotnego czyszczenia wtrysku.
miałem ten sam problem co wy jak kupiłem swojego MK3.
trwało to kupę czasu, ale teraz mam święty spokój, chociaż też nie obyło się bez wymiany paru części.
Czyściłem przewody paliwowe, wymieniłem filtr paliwa jak i 2 razy sondę lambda, czujnik temperatury oraz uszczelkę pod przepustnicą, formatowałem kompa u mechanika, teraz robię to sam, po prostu odłączam akumulator na noc i chodzi jak złoto, oraz nie obyło się bez parokrotnego czyszczenia wtrysku.
VW Golf III
Rok- 01.1993
Silnik- 1.6 ABU (b+g)
Model- 5-drzwiowy
Rok- 01.1993
Silnik- 1.6 ABU (b+g)
Model- 5-drzwiowy
- Jogi83
- Czytacz
Ja się trochę z tym namęczyłem zanim problem z obrotami zniknął.
Skończyło się gdy zmieniłem uszczelkę pod przepustnicą i zmieniłem czujnik temperatury na lepszej firmy.
Skończyło się gdy zmieniłem uszczelkę pod przepustnicą i zmieniłem czujnik temperatury na lepszej firmy.
VW Golf III
Rok- 01.1993
Silnik- 1.6 ABU (b+g)
Model- 5-drzwiowy
Rok- 01.1993
Silnik- 1.6 ABU (b+g)
Model- 5-drzwiowy
- Jogi83
- Czytacz
ja tez mialem ten problem po odlaczeniu ktoregos dnia aku i podlaczeniu ponownym gaz do dechy po odpaleniu na postoju i jest gitara.niestety ten silnik jest troche "dziwny"
ale nie narzekam ,na razie dziala bez zarzutow.po prostu wczesniej jak go odpalalem i wchodzil na wysokie obroty dodałem gazu i wskakiwał na własciwe.
ale nie narzekam ,na razie dziala bez zarzutow.po prostu wczesniej jak go odpalalem i wchodzil na wysokie obroty dodałem gazu i wskakiwał na własciwe.- DYLAN
- Czytacz
pare razy robilem tak jak ty piszesz i jest dobrze przez pare godzin a poznij problem pojawia sie . i tak do okola.
[ Dodano: 2011-11-19, 17:52 ]
witam mam taki mały problemik a mianowicie nieraz jak zapale samochód po 8 godz. postoju to odrazu wkreca mi sie na wysokie obroty dojdzie do 3tyś i powoli spadnie co moze byc przyczyną
[ Dodano: 2011-11-19, 17:52 ]
witam mam taki mały problemik a mianowicie nieraz jak zapale samochód po 8 godz. postoju to odrazu wkreca mi sie na wysokie obroty dojdzie do 3tyś i powoli spadnie co moze byc przyczyną
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
witam.
u mnie nie ma czegoś takiego.
a byłeś może na diagnostyce komputerowej?
mi pokazało w czym leży problem i to powymieniałem.
wyskoczyły błędy w sondzie lambda i czujniku Halla.
u mnie nie ma czegoś takiego.
a byłeś może na diagnostyce komputerowej?
mi pokazało w czym leży problem i to powymieniałem.
wyskoczyły błędy w sondzie lambda i czujniku Halla.
VW Golf III
Rok- 01.1993
Silnik- 1.6 ABU (b+g)
Model- 5-drzwiowy
Rok- 01.1993
Silnik- 1.6 ABU (b+g)
Model- 5-drzwiowy
- Jogi83
- Czytacz