Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dzwine syczenie po zgaszeniu
Witam panowie. Gdy gasze samochód słysze dziwne syczenie. Myślałem, ze to gaz, ale nic nie czuć. Nawet nie wiem jak to opisać. Jakby schodziło powietrze i tak prze ok 20s i przestaje i tak za każdym razem.
- krzysiogol
- Czytacz
skoro to z układu chłodzenia to jest jakaś nieszczelność. u mnie jedynie słychać czasami stygnący wydech 

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Skoro ze zbiorniczka to sprawdź korek może jest walnięty , lub... uszczelka pod głowicą walnęła i kompresja idzie w układ chłodzenia? Moje pytanie nie ubywa płyny i czy nie grzeje się nadmiernie?
Lub po prostu niedokręcony masz ten korek 
Lub po prostu niedokręcony masz ten korek 
-

pietrasiak2 - Members
Oczywiście płyn ubywa, ale nie w kosmicznych ilościach. Ten dźwięk jest jakby z okolic skrzyni gdzieś w tym rejonie. Wcześniej też płyn ubywał, ale tego syczenia nie było.
- krzysiogol
- Czytacz
W okolicy skrzyni masz też reduktor i może zacina się zawór od gazu. Spróbuj tak . Przed zgaszeniem przełącz się na benzyną niech pochodzi trochę ze 2-3 minuty , zgaś go i osłuchaj czy będzie to syczenie i odpisz 

-

pietrasiak2 - Members
Już tak spr. Byłem przekonany, ze to gaz lecz niestety go nie czułem. Zakręciłem zawór od butli chodził na benz i nadal słychac taki dziwny syk. Ostatnio wymieniałem olej w skrzyni i właśnie po tym się tak zaczęło dział. Mam trochę oleju na silniku, ale przez tak krótką chwile nie byłbym w stanie nagrzac samochodu do takiej temp by aż sie tam gotowało. Dziwne, bo po dosłownie krótkim czasie wszystko ucicha
- krzysiogol
- Czytacz
krzysiogol napisał(a): Dziwne, bo po dosłownie krótkim czasie wszystko ucicha
Z innej beczki , ile tego oleju wlałeś? 2- odkręć korek wlewu płynu i odpal auto ma trochę i zobacz czy nie idą spaliny lub za bardzo nie bulgocze w nim . I jak wyłączysz czy będzie to syczenie ok?

-

pietrasiak2 - Members
-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a hamulce masz sprawne czy może osłabły ostatnimi czasy?? tak myślę że może to wydobywać się z serwa (ale na zgaszonym silniku...
)
)-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1