nie wiem czy pisze to w dobrym dziale, otórz kilka dni temu pojawił sie w moim golfie problem, przy obotach 1500-2000 na biegach N,1,2,3 słychac dość głśno takie jakby ocieranie, w pierwszej chwili myślalem ze to kolo ociera moze o chlapacz ale próbowałem wsłuchać się z kąd dokładnie dobiega ten dzwięk i wydaje mi sie ze jest to gdzieś pod podwozien na wysokosci fotela kierowcy, dodam tez ze słychać to tez przy przegazowaniu na biegu jałowym.
Golf 3 1,4 cl 55 KM benzyna
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Może głupie pytanie,ale sprawdzałeś ostatnio stan oleju w silniku,no i czy oleju w skrzyni nie jest za mało?
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
prezesik25 napisał(a):Wg mnie łożysko oporowe. Będzie je słychać przy wciśniętym sprzęgle między silnikiem a skrzynią. Ostatecznie - brak oleju w skrzyni - też tak będzie słychać.
No właśnie,gdy Kolega wciśnie sprzęgło,wtedy łożysko oporowe nie powinno hałasować..
Inaczej więc-jeśli na biegu jałowym hałasuje, a po wciśnięciu sprzęgła przestaje, to jest to łożysko oporowe.
Brak oleju w skrzyni ostatecznie skończy się jej "wyciem" z powodu uszkodzenia łożysk.
A różne hałasy mogą pochodzić a to od osprzętu a to od wydechu..
Może warto sprawdzić mocowanie półosi (lewa strona),tam przy kołnierzu są takie śruby na imbus..
Nie mam GG ale coś trzeba było wpisać..
- Kutasinski
- Czytacz
• Strona 1 z 1