prosze o rade ,Mam dziwny proplem gdy jade moim golfikiem gdy sie rozgrzeje do 90C cos dziwnie smierdzi z lewej strony jakby guma sie paliła ,sprawdzałem juz paski ,rórki olej i wszystko ok nic nie przecieka tarcze ok hamulce ok sprzegło sie nie slizga.niewiem co to moze byc piasty też ok .Zaczeło mi sie to po wymianie felg na alu i opon. nom i dolewałem tez olej w skrzyni bo mi 1 ciezko wchodziła teraz jest wszystko oki tylko smierdzi nawet z nawiewu na zimnym???prosze o rade??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwny zapach po Nagrzaniu golf III 1,8 cl AAM
Witam Koledzy
prosze o rade ,Mam dziwny proplem gdy jade moim golfikiem gdy sie rozgrzeje do 90C cos dziwnie smierdzi z lewej strony jakby guma sie paliła ,sprawdzałem juz paski ,rórki olej i wszystko ok nic nie przecieka tarcze ok hamulce ok sprzegło sie nie slizga.niewiem co to moze byc piasty też ok .Zaczeło mi sie to po wymianie felg na alu i opon. nom i dolewałem tez olej w skrzyni bo mi 1 ciezko wchodziła teraz jest wszystko oki tylko smierdzi nawet z nawiewu na zimnym???prosze o rade??
prosze o rade ,Mam dziwny proplem gdy jade moim golfikiem gdy sie rozgrzeje do 90C cos dziwnie smierdzi z lewej strony jakby guma sie paliła ,sprawdzałem juz paski ,rórki olej i wszystko ok nic nie przecieka tarcze ok hamulce ok sprzegło sie nie slizga.niewiem co to moze byc piasty też ok .Zaczeło mi sie to po wymianie felg na alu i opon. nom i dolewałem tez olej w skrzyni bo mi 1 ciezko wchodziła teraz jest wszystko oki tylko smierdzi nawet z nawiewu na zimnym???prosze o rade??danue
- damiann
- Berbeć
Kolego, może silnik dmuchawy się zaciera... Zdejmij podszybie, filtr kabinowy, włóż rękę i obróć dmuchawą. Jak będzie dawała lekki opór to masz już zararte łożyska ślizgowe w dnuchawie; jak silnik będzie miał opór to będzie pobierał więcej prądu, przewidy zasilające będą się grzać aż się skopcą i stopią plastikowe kostki.
Nie zapytałem, czy to śmierdzi tylko podczas włączonej dmuchawy, czy stale nawet przy wyłączonej?
Nie zapytałem, czy to śmierdzi tylko podczas włączonej dmuchawy, czy stale nawet przy wyłączonej?
-

prezesik - Members
kolego smierdzi czy włączona czy nie...wczoraj patrzyłem tak na rozgrzanym silniku i poczułem jakby ten zapach wydostawał sie za kolektora wydechowego lub gdzieś za silnikiem taki zapach jak spalona mysz:)ale sprawdzałem i nic tam niema a zapach jest i jak włacze dmuchawe to ten zapach czuje w kabinie...kolego sprawdze ten wiatrak jeszcze byc moze jak mówisz ...ze łozyska i napisze co i jak:)
[ Dodano: 2012-06-10, 08:31 ]
kolego i jeszcze cos ....zauwazyłem ze za silnikiem jest taki przewód wchodzacy w blok silnika,
jest on łączony spinką na wtrysku??moze on sie nagrzewa???a wogóle do czego on jest wchodzi do blokuz tyłu???
[ Dodano: 2012-06-10, 08:31 ]
kolego i jeszcze cos ....zauwazyłem ze za silnikiem jest taki przewód wchodzacy w blok silnika,
danue
- damiann
- Berbeć
No i kolego zmieniłem i znowu po przejechaniu 50km znów to samo,dalej ten zapach ,sprawdziłem silniczek od dmuchawy leciutko sie obraca wiec łozyska odpadają::((((
ale chciaz dobrze ,ze zmieniłem bo była masakra z tym filtrem:)niewiem już co to jest:??
[ Dodano: 2012-06-12, 10:05 ]
[ Dodano: 2012-06-16, 12:38 ]
Dzieki koledzy doszłem do usterki,okazał sie nim przewód od (jeża)Pozdrawiam i zamykam temat:)
ale chciaz dobrze ,ze zmieniłem bo była masakra z tym filtrem:)niewiem już co to jest:?? [ Dodano: 2012-06-12, 10:05 ]
[ Dodano: 2012-06-16, 12:38 ]
Dzieki koledzy doszłem do usterki,okazał sie nim przewód od (jeża)Pozdrawiam i zamykam temat:)
danue
- damiann
- Berbeć
• Strona 1 z 1