Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwny przypadek - silnik 1.6
Panowie temat rzeka - mianowicie auto od czasu do czasu się zachrztusi (nie wiem jak to nazwać, czasami złapie w czasie jazdy kangurka, najczęściej na 4-biegu) . Przepustnica wymieniana późną jesienią, akumulator nie ma tygodnia, świece były montowane dwa sezony temu, olej - zeszłego lata. Czasami również długo musi kręcić, żeby odpalić. Co to może być?
-

PrzemkoXVI - Members
Paweu_mk3 napisał(a):Przewody?
Nawet mnie nie strasz!
Co prawda autem mało jeżdżę, mam nadzieję, że to tylko wilgoć. Świece wydają mi się ok'ej. Jutro się upewnię.
-

PrzemkoXVI - Members
PrzemkoXVI napisał(a):Paweu_mk3 napisał/a:
Przewody?
Nawet mnie nie strasz!
Co prawda autem mało jeżdżę, mam nadzieję, że to tylko wilgoć. Świece wydają mi się ok'ej. Jutro się upewnię.
Nawet nie zamierzam...
Pora sprzyjająca bo ciemno... Zobacz czy nie ma gdzieś przebicia.
Jak się rozgrzeje to ma takie objawy czy świeżo po zapaleniu?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Tzn. powiem wam tak - autem staram się jeździć rzadko. Jest on dosyć mocno zawilgocony, co mogło się w znacznej mierze przyczynić do tego, że musiałem ostatnio wymienić akumulator. Jak silnik jest nagrzany to problem znika (po przejechaniu 10-20 km). Jednak do tego momentu kilka kangurów zdarzy mu się ustrzelić. Ciężko jest mu też zapalić bez dłuższego przytrzymania kluczyka i nogi na gazie. Świece wymieniłem od razu po zakupie samochodu, czyli w wakacje 2011 roku. Powinny być spoko, choć mogę się mylić.
-

PrzemkoXVI - Members
PrzemkoXVI, nie wiem czy to pomorze, kup taki pochłaniacz wilgoci w woreczku i wpakuj gdzieś blisko świec, może jakimś cudem zadziała i będzie zbierało z nich wilgoć... Nie bardzo w to wierzę, ale te 10zł możesz zaryzykować 

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):PrzemkoXVI, nie wiem czy to pomorze, kup taki pochłaniacz wilgoci w woreczku i wpakuj gdzieś blisko świec, może jakimś cudem zadziała i będzie zbierało z nich wilgoć... Nie bardzo w to wierzę, ale te 10zł możesz zaryzykować
albo zabieraj przewody i kopułkę do domu gdy nie korzystasz z auta dłuższy czas

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1