dziwny problem , gasnie i chodzi ???

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

dziwny problem , gasnie i chodzi ???

Postprzez patryk28091991 » 26 lis 2011, o 18:09

otoz mam problem , jade dzis ze szkoly i nagle mi zgasl... Za 2-3 proba odpalil ale za chwile znowu i wyczailem ze gasnie jak zakrecam w lewo ... Po paru razach zgasniec juz mi gasl w prawo i w lewo , w koncu gasnie jak jade prosto po kilkudziesieciu metrach.... zawsze gasnie tak ze obroty spadaja powoli i dodanie gazu nic nie daje.... Paliwa jest sporo... Zadne kabelkiwkomorze silnika nie sa odlaczone .... jednak gdy stoje i gazuje i bujam samochod to wszystko
jest oki... oleju tez jest ok !
Avatar użytkownika
patryk28091991
Gaduła
 
Posty: 508
Dołączył(a): 1 paź 2009, o 21:23
Lokalizacja: Jastarnia
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

dziwny problem , gasnie i chodzi ???

 

Postprzez prezesik » 26 lis 2011, o 18:52

U mnie jest tak samo, jak mam mniej niz 1/4 zbiornika. Podobno wina lezy po stronie brakujacego oringu na pompie paliwa, pompa lapie powietrze. Prawdopodobnie ktos juz w Twoim golfie zmienial pompe i nie wlozyc owego oringu.
Ja u siebie tego nie sprawdzalem, zawsze staram sie miec nie mniej niz 1/2 zbiornika paliwa.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez patryk28091991 » 26 lis 2011, o 20:38

moze tak ale jak bylem holowany to odpalilem i nie gasl na zakretach.... Aha i duzo razy juz jezdzilem takze prawie nie mialem wachy i nic sie takiego nie przytrafilo....

[ Dodano: 2011-11-27, 18:31 ]
Przeczytałem na elektrodzie że jeśli po zgaśnięciu obrotomierz wolno spada to prawdopodobnie problem jest z układem paliwowym.... Jeszcze po sprawdzam ze znajomym to co damy radę i zamówię może pompę paliwa .... Ale czekam dalej na sugestia i z góry dzięki !!!
Avatar użytkownika
patryk28091991
Gaduła
 
Posty: 508
Dołączył(a): 1 paź 2009, o 21:23
Lokalizacja: Jastarnia
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PtasiorSki » 27 lis 2011, o 20:47

powiem tak od pompki paliwa spadł ci przwodzik do baku i nie lapie paliwa z dna albo masz filtry zapchane kolego jak sie jezdzilo juz na oparach :D :D
PtasiorSki
Czytacz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 16:10
Lokalizacja: Suwałki

Postprzez patryk28091991 » 27 lis 2011, o 22:22

No prawie zawsze jeździłem aż będzie na przedostatniej kreseczce .... Dziś odpaliłem za pierwszym razem i jak stoi to chodzi git , ale jak zaczełem już do przodu ruszać i mocno hamować to prawie zawsze gasł ( takjakby dusił się i powoli obroty spadały) przeważnie jak cofałem i hamowałem to gasł .... Po przeczytaniu parunastu tematów podobnych do mojego podejrzewam że to jest pompka lub filtr ... Jutro spróbuje wymontować pompkę i zobacyzć jak wygląda itp....

[ Dodano: 2011-11-28, 13:43 ]
Dzisiaj jak go odpaliłem ... to pochodził z 10-15 minut , gazowałem go i było oki i w pewnym momencie gasił się powoli... ja mu w gaz i troszeczke jakby podłapywał ale nie dał rady i zgasł ... i odpalił za 2 razem i tak było parę razy .... Doszedłem dziś do baku , ale za chiny nie mogę wyjąć koszyczka z pompką .... Wiem , że na jak daje zapłon to pompka chodzi....

[ Dodano: 2011-11-29, 16:33 ]
Już wiem co to było ;-) za często jeździłem z mała ilością paliwa i pompka się przetarła i teraz jak dostała powietrze to czasem nie ciągneła już benzyny .....

Dzięki za podpowiedzi i można zamknąć ;-)
Avatar użytkownika
patryk28091991
Gaduła
 
Posty: 508
Dołączył(a): 1 paź 2009, o 21:23
Lokalizacja: Jastarnia
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 15 gości