Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwny odgłos przy dodaniu gazu
W moim vwozidełku zauważyłem ostatnio, że przy dodaniu gazu silnik wydaje odgłos takiego "bulgotania" jakby się woda gotowała czy coś, chodzi trochę jak diesel. Problem występuje tylko podczas jazdy (na luzie tego nie ma) na biegach 1-2 (minimalnie na trójce) i tylko w pewnym zakresie obrotów między 1,5-2,2 tys. rpm. Spalanie w normie, około 7,5l/100. To coś z wydechem czy może przegub? odgłos wydobywa się jakby z prawej strony pojazdu.
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie wiem czy będzie coś słychać, ale spróbuję nagrać
[ Dodano: 2012-11-18, 16:30 ]
http://youtu.be/5nfHzDPiHbs Jak podejrzewałem, mało słychać, ale może coś wychwycicie, sorry że tak do dupy nagrane ale nie miałem jak przymocować telefonu
Teraz zauważyłem, że słychać to na każdym biegu i na luzie i to chyba tłumik.. wczoraj jak to słyszałem to miałem radio włączone i nie było to tak słyszalne.. Tylko co z tłumikiem? Gdzieś niedokręcony? Dziury raczej nigdzie nie ma bo wygląda na niedawno zmieniany, nie ma nigdzie rdzy..
[ Dodano: 2012-11-18, 16:30 ]
http://youtu.be/5nfHzDPiHbs Jak podejrzewałem, mało słychać, ale może coś wychwycicie, sorry że tak do dupy nagrane ale nie miałem jak przymocować telefonu
Teraz zauważyłem, że słychać to na każdym biegu i na luzie i to chyba tłumik.. wczoraj jak to słyszałem to miałem radio włączone i nie było to tak słyszalne.. Tylko co z tłumikiem? Gdzieś niedokręcony? Dziury raczej nigdzie nie ma bo wygląda na niedawno zmieniany, nie ma nigdzie rdzy..-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
podłączam się bo mam coś bardzo podobnego w takim samym zakresie obrotów jak dodam sporo gazu to takie bulgotanie jak bym pod maską miał jakieś v8.
- kwadrat224
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1