Jako że jestem tu nowy,to z góry przepraszam jeśli nie w tym dziale piszę co trzeba.
Jako że od kilku dni jestem posiadaczem golfera,to teraz nabywam z nim experience-ciągle coś trzeba zrobić czy poprawić.
Mam taki dziwny problem-skacze mi wskazówka obrotomierza (dowiedziałem się że podobno szczotki w alt. się kończą i to niby od tego),zawiesza się w różnych momentach.
Niestety teraz mam tak że jak zwiesi się wskazówka,to i silnik trzyma przez chwilę te obroty to się zawiesiły-mimo odpuszczonego gazu.
Czasem się zdarzy że podczas jazdy lekko szarpnie-jakby nie dostał iskry lub paliwa,ale to rzadkość.
Głównie chodzi o obroty.
Zauważyłem że jak już silnik i kabina się nagrzeją,to te symptomy maleją i w końcu zanikają.
Mam jeszcze problem z el. szybą kierowcy-czasem jedzie normalnie,a czasem działa skokowo.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwne zawieszanie się obrotów silnika i obrotomierza
Coś się wymyśli.
-

Miodnyj - Berbeć
Nadmienię jeszcze,że po zawieszeniu obrotów sytuacja trwa jakieś 2-3 sekundy i dopiero obroty spadają.
Tak więc teraz,w warunkach zimowych hamowanie silnikiem jest nierozsądne
Najdziwniejsze jest to,że po rozgrzaniu silnika problem znika.
Tak więc teraz,w warunkach zimowych hamowanie silnikiem jest nierozsądne
Najdziwniejsze jest to,że po rozgrzaniu silnika problem znika.
Coś się wymyśli.
-

Miodnyj - Berbeć
Znaczy się że jeśli wskazówka obrotomierza zawiesi się na 2k rpm,to silnik trzyma te obroty i za chwilę to spada.
Wskazania z digita pokrywają się ze wskazówką obrotomierza.
Jeśli wykręcę motor na chwilę dajmy na 3-5k,to po odpuszczeniu gazu wskazówka opada ładnie (razem z obrotami),a przy 2-1.5k bankowo zię zwiesi na chwilę i potem dopiero opadnie.
Wkurza mnie to przy ruszaniu i zmianie biegu na 2-gi,bo przez zawieszone obroty strzela mi skrzynia.
Jak jednak porządnie zagrzeję silnik,to ten problem ustępuje-znaczy te zawieszanie obrotów.
Wskazania z digita pokrywają się ze wskazówką obrotomierza.
Jeśli wykręcę motor na chwilę dajmy na 3-5k,to po odpuszczeniu gazu wskazówka opada ładnie (razem z obrotami),a przy 2-1.5k bankowo zię zwiesi na chwilę i potem dopiero opadnie.
Wkurza mnie to przy ruszaniu i zmianie biegu na 2-gi,bo przez zawieszone obroty strzela mi skrzynia.
Jak jednak porządnie zagrzeję silnik,to ten problem ustępuje-znaczy te zawieszanie obrotów.
Coś się wymyśli.
-

Miodnyj - Berbeć
-

dawidek1991 - Czytacz
-

dawidek1991 - Czytacz
Wymyłem nastawnik położenia przepustnicy i psiknąłem mu trochę CX80.
Do tego jeszcze wymyłem komorę monowtrysku i przepustnicę oraz gardziel dolotową.
Zaczął teraz pracować kulturalniej i super się zbiera z niskich obrotów.
Wcześniej trzeba mu było obrotów coby przyśpieszał,a teraz nawet z niskich ładnie idzie.
Obroty teraz się nie zawieszają,tylko w feralnym zakresie obrotów wskazówka opada trochę wolniej.
Dziękuję kolegom za pomoc.
Zaczynam lubić golfera
[ Dodano: 2013-04-17, 12:11 ]
Albo i nie lubić
Teraz jak się uspokoiło z obrotami,to mi w ogóle obrotomierz świruje-wskazówka nie pracuje,albo staje w różnych dziwnych miejscach.
W dodatku jak silnik jest rozgrzany,to czasem nie chce palić-tak jakby immobiliser jakiś był (nawet nie wiem czy w tym golferze jest).
Objawia się to tym,że kręcę go a on jakby iskry nie dostawał.
Muszę wtedy wyjąć kluczyk i próbować ponownie-czasem kilka razy.
Rzadko się to zdarza,ale się zdarza.
Widzę że japońskich silników,nie da się porównać do szwabskich padeł.
Do tego jeszcze wymyłem komorę monowtrysku i przepustnicę oraz gardziel dolotową.
Zaczął teraz pracować kulturalniej i super się zbiera z niskich obrotów.
Wcześniej trzeba mu było obrotów coby przyśpieszał,a teraz nawet z niskich ładnie idzie.
Obroty teraz się nie zawieszają,tylko w feralnym zakresie obrotów wskazówka opada trochę wolniej.
Dziękuję kolegom za pomoc.
Zaczynam lubić golfera
[ Dodano: 2013-04-17, 12:11 ]
Albo i nie lubić
Teraz jak się uspokoiło z obrotami,to mi w ogóle obrotomierz świruje-wskazówka nie pracuje,albo staje w różnych dziwnych miejscach.
W dodatku jak silnik jest rozgrzany,to czasem nie chce palić-tak jakby immobiliser jakiś był (nawet nie wiem czy w tym golferze jest).
Objawia się to tym,że kręcę go a on jakby iskry nie dostawał.
Muszę wtedy wyjąć kluczyk i próbować ponownie-czasem kilka razy.
Rzadko się to zdarza,ale się zdarza.
Widzę że japońskich silników,nie da się porównać do szwabskich padeł.
Coś się wymyśli.
-

Miodnyj - Berbeć
• Strona 1 z 1