Jak w temacie mam problem podczas odpalania na zimnym silniku. Gdy odpalę słychać tak jak by trzask klekot przez chwile i nie wiem czy to może być aparat zapłonowy czy skrzyni biegów. Przeraża mnie trochę ten dźwięk
. Dodam ze jak się zagrzeje to nic takiego nie ma miejsca odpala normalnie. Rozrząd wymieniałem jakiś czas temu wszystko ustawione na znakach aparat nie ruszany. Drodzy koledzy i koleżanki macie jakieś pomysły co mam sprawdzić
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam
Jak ostygnie dodam filmik

. U mnie też na początku kupiłem swojego golfa miałem ten problem, nowy olej właśnie mobil od tego czasu 10 tys przejechałem i popychacze nawet na zimnym silniku się nie odzywają
Zalej do full i ma być.

. Ale mam inny teraz problem właśnie jechałem autem i przy 1650-2000 obrotów przerywa jak by paliwa mu brakowało najbardziej przy 2000 obrotów powyżej już nie. szczególnie przy zmianie z 2 na 3 bieg ale na 4 i 5 tez przy 2000 obrotów jest tak samo tylko słabiej . To jest moja pierwsza benzynka wiec nie wiem co sprawdzać w tym przypadku obroty trzyma wiec świece oki. Kable mam zmienić
. Uwolniłem się od diesla i myślałem ze benzyniak się odwdzięczy