Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwna sprawa na zimnym silniku 1.4 abd
Mam pytanie . Co może być spowodowane nierówną pracą silnika na zimnym? Tak jakby palił na 3 gary ,po pierwszej przy-gazówce przydławi się i potem już silnik chodzi normalnie. Dodam, że nie zdarza się to zawsze tzn raz zapala nierówno a raz normalnie. Wymienione były świece , kable , kopułka , palec , podstawa wtrysku. Parę miesięcy temu dostałem od was odpowiedź, że może to być kopułka i palec lecz wymieniłem to i jest to samo. Więc czekam na dalsze odpowiedzi. Z góry dzięki . Pozdrawiam. Ps. Założyłem nowy temat ponieważ w ogólnym temacie nikt nie raczył mi odpisać.
- Matex
- Czytacz
sprawdz plyn chlodniczy moze byc uszczelka trafiona
golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
Odnośnie kabli WN to też wymieniałem 2 lata temu na jakieś za sto-parę zł, też miał takie objawy jak piszesz, zerknąłem pod maskę, dotknąłem przewód WN idący z cewki do kopułki a ten mi odpadł przy kopułce - wyglądał jakby się przepalił. W tym miejscu na bank miałem przebicie, iskra skakała wokół kabla wewnątrz tulei kopułki, aż upaliła przewód. Radzę jeszcze raz sprawdzić lub wymienić kable WN.
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1