Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dziwna praca silnika po zalaniu woda
witam ,dziś lece sobie golfem po panne i mijajac sie z autem wpadłem w duża kałuże podjechałem pod jej chate ,zgasiłem auto za pare minut odpalał i ruszamy ,zdążyłem tylko podjechac 50 metry i auto osłabło jak by na 3 garach chodził , przerywało ale nie gasło .Co mogło spowodowac tą zła prace silnika, kopułka,aparat ,przewody wn są suche. wiece dobre,czyszczone. zalana została tylko wtyczka od sondy . miał kos podobna sytuacje?
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
Też tak miałem w 1.4
Przejechałem przez kałuże niby wszystko spoko ujechałem kawałek i po chwili zgasł... i nie chciał odpalić.. dopiero po paru minutach zaskoczył ale nierówno pracował.. Gdy otworzyłem maskę , okolice alternatora były mokre, kawałek grodzi i wydech przed sondą..
Przejechałem przez kałuże niby wszystko spoko ujechałem kawałek i po chwili zgasł... i nie chciał odpalić.. dopiero po paru minutach zaskoczył ale nierówno pracował.. Gdy otworzyłem maskę , okolice alternatora były mokre, kawałek grodzi i wydech przed sondą..
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Normalne zjawisko po zamoczeniu benzyniaczka. Niech postoi obeschnie i będzie dalej śmigać. Woda dostała się do układu elektrycznego i zrobilo male zwarcia. Nie przejmuj się będzie życ
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Tak jak pisze AdiK__, tylko ze w lato, radzilbym sprawdzic wszystkie przewody od swiec itp
jak wszystko szczelne to mala ilosc wody nie powinna mu zaszkodzić
Oczywiscie po myciu np karcherem moze ciezko odpalać az wszystko nie wyparuje ale to karcher gdzie jest duża ilosc wody
W lato otwiera sie maske i daje czas zeby postał na sloneczku a w zime trzeba czekac
jak wszystko szczelne to mala ilosc wody nie powinna mu zaszkodzić
Oczywiscie po myciu np karcherem moze ciezko odpalać az wszystko nie wyparuje ale to karcher gdzie jest duża ilosc wody
W lato otwiera sie maske i daje czas zeby postał na sloneczku a w zime trzeba czekac

-

K@mil - POMOCNIK

jechałem tak z 5 km ale pod chata mu przechodziło. najbardziej ucierpiała kostka od sondy. przewody wn to są pod obudowa filtra powietrza to raczej tam sie nie dostała.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
• Strona 1 z 1